Hvor højt skal et spisebord være?

Hvor højt skal et spisebord være?

Spisebordet er et af de vigtigste møbler i det moderne hjem. Det er et samlingspunkt for familien, hvor der skal være plads til alt fra spisning til lektielæsning. Det er derfor også vigtigt, at du finder det helt rette spisebord til dit hjem, som både matcher dit æstetiske udtryk og udfylder et praktisk behov. I denne artikel hjælper vi dig til, hvor højt dit spisebord skal være.

Hvor højt skal dit spisebord være?

Det er vigtigt at være opmærksom på, hvor højt dit spisebord skal være, så du sikrer dig, at man sidder godt ved bordet. Spiseborde har en standard højde på ca. 73 centimeter inklusiv bordpladen. Det er derfor en god tommelfingerregel at vælge et bord i denne højde, som vil passe til de fleste spisebordsstole. Har du allerede investeret i flotte stole, skal du altid måle højden efter dem, for at sikre dig, at spisebordsstolene passer til bordets højde.

Hvis du derimod hverken har fundet spisebord eller spisebordsstole endnu, anbefaler vi, at du går efter et spisebord i standardhøjde. Dette vil give dig større valgmuligheder når det kommer til valg af stole, da du næsten kan være sikker på, at alle stole vil passe til bordet.

Har du forelsket dig i et spisebord med tyk bordplade skal du være ekstra opmærksom. Den tykke bordplade kan give en illusion af, at bordet er højere end hvad det egentligt er. Det er derfor ikke nok blot at lade dig guide af dit øjemål, hvis du vil være sikker på, at dine stole passer til bordets højde.

Så meget plads skal der være omkring dit spisebord

En anden vigtigt faktor du skal overveje, når det kommer til valg af spisebord er størrelsen på bordet og pladsen omkring spisebordet. Start med at vurdere, hvor mange mennesker der skal være plads til omkring bordet. Når du har antallet på plads, kan du vælge et bord, som passer til dit behov. Her efter, skal du kigge på, hvor i hjemmet du ønsker at placere dit spisebord. Det er meget vigtigt, at der er godt med plads omkring dit spisebord. En god huskeregel er, at der minimum skal være 110 centimeter mellem spisebord og væg, så der er plads til at kunne bevæge sig omkring bordet.

Så stort skal dit spisebord være

Når det kommer til at vurdere, hvor stort dit spisebord skal være, er en god tommelfingerregel at regne med minimum 90 centimeter. Dette giver nok plads til, at man kan sidder over for hinanden og spise, uden at det virker klemt og sammenpresset. Hvis dit spiseområde tillader det, kan du roligt vælge et bredere bord, som også vil give ekstra plads til smukke blomster eller andet pynt.

Så langt skal dit spisebord være

Hvis du er den heldige ejer af et hjem med massere af plads, kan du med fordel fylde lidt af pladsen ud med et langt og elegant spisebord - hvor man slet ikke behøver at tænke på albuerum og siddepladser. Har du derimod et hjem, hvor spisepladsen kan synes lidt knap, handler det om at udnytte pladsen bedst muligt. En god tommelfingerregel er, at der skal være ca. 65 centimeter albuerum per person ved spisebordet. Brug derfor denne regel til at regne ud, hvor langt dit bord minimum skal være, for at alle har den minimale plads, der behøves. Det vil altså sige, at hvis I normalt er 4 personer om bordet (2 på hver side), skal dit spisebord minimum være 130 centimeter langt.

Tilbage til blog