Danmark
Moodings logo
 Ring til os
 Send email

5 Tips til valg af malingsfarve

Overvældende Farveprøver

At gennemgå farveprøver kan være alvorligt overvældende. Der er så mange muligheder derud, at du bogstaveligt talt kan finde hver farve under solen. Når du har besluttet dig for den ønskede farve til rummet, skal du kigge efter en farve, du er øjeblikkeligt tiltrukket af, og derefter overveje en en nuance eller to lysere og en nuance mørkere. Farve ser meget anderledes på en lille skala, end det gør på fire store vægge! Grå farver kan se blå ud, og pink og gul er altid meget mere levende end prøven vises. Nøglen er at prøve sig frem.

Hvor mange vægge skal males?

Vi har altid rådgive kunder til at købe prøve bøtter af den faktiske maling i stedet for at plukke fra farveprøver alene (de fleste farveprøver er ikke prøver af den faktiske maling, trods alt). Påfør to lag á 30cm prøve på mindst to vægge i det rum, du maler, da hver væg får andet lys. Observer dem i dagslys, tusmørke, og aftenlys for at se, om du kan leve med de farveændringer der bliver skabt.

Valg af finish

Den finish, du har brug for, afhænger af den plads, du maler. Her er en hurtig guide til at hjælpe dig med at beslutte:

  • MATTE / FLAT: God til lofter og værelser, der ikke får en masse trafik, som det er svært at rengøre.
  • ÆGGESKAL: Den mest populære finish for opholdsstuernes vægge (stuer, spisestuer, soveværelser, kontorer). Lettere at rengøre.
  • SATIN: Bruges i rum med høj trafik eller fugtige områder, der rengøres ofte, såsom badeværelser, køkkener, og børnenes rum. En lav-glans finish er et godt valg for træværk.
  • HALVBLANK: Dette er et godt valg for køkkener og badeværelser på grund af sin evne til at modstå fugt godt. Vi bruger halvblank meste på trim og træværk.
  • HØJGLANS: En dramatisk valg, der kun virker, hvis den overflade, du maler er meget glat, da det afspejler ufuldkommenheder. Smuk i dramatiske mørke farver eller til træværk og -møbler.