Loftslamper

Let the light in

Loftslamper er med til at give rum en god belysning og hyggelig stemning. Bland gerne forskellige typer lamper, eksempelvis loftslamper, bordlamper og standerlamper, for at skabe et varieret lys i rummet. Lamper skal helst oplyse rummet ved hjælp af små ”lys-øer”, så der ikke opstår mørke hjørner. En anden måde at skabe variation i belysningen på er ved, at montere lysdæmpere på ens lamper. Ved at kunne justere på lysstyrken kan man nemt ændre effekter og skabe en anden stemning i rummet.

Skab lethed i indretningen med loftslamper

Loftslamper bliver ofte hængt over spisebordet, men kan sagtens bruges i hjemmets mange andre rum. Har man eksempelvis en lav seng eller bare ønsker lidt mere luft og lethed i soveværelset, er en mulig løsning at bruge små loftslamper som sengelamper i stedet for at sætte bordlamper på natbordene. En lampe der hænger ned fra loftet har en lettere effekt end en bordlampe, som ofte godt kan give møblerne omkring et lidt tungt udtryk. Det vigtigste er dog at huske, at hænge lamperne tilpas langt nede, således at de ikke blænder når man ligger i sengen.

Minimalistisk udtryk

En trend indenfor lamper og belysning er, at droppe lampeskærmen og udelukkende have elpærer hængende ned fra loftet, gerne i en farverig ledning. Denne tendens skaber et minimalistisk og industrielt udtryk, hvilket passer godt ind i den skandinaviske indretning. Hæng gerne flere pærer ved siden af hinanden, forskudt i højden, for at skabe et unikt og mere råt udtryk. Er man til denne minimalistiske stil, men vil gerne skille sig ud med en mere humoristisk loftslampe, er en fatning i mat messing lampen fra mærket H. Skjalm P et fedt og moderne alternativ. Lampen er lavet i træ og er skåret ud med laser, hvilket gør kanterne sprøde og let brændte og dermed skaber et unikt og anderledes design til indretningen. Den er formet som en elpære og skaber derfor den samme rå og minimalistiske stil i hjemmet.

Se et stort udvalg af loftslamper og meget andet boligindretning her.

Tilbage til blog