Indretning af lille lejlighed

Guide til, hvordan du indretter en lille lejlighed bedst muligt

Det kan være en udfordring at få plads til alt det, man gerne vil, når man kun har en 1-værelses eller 2-værelses lejlighed at boltre sig på. De små lejligheder på 30-50 m2 kan give nogle kreative udfordringer, når boligen både skal indeholde en spise- og arbejdsplads, et hyggehjørne, opbevaringsplads samt soveplads. Det få antal kvadratmeter kan hurtigt få ben at gå på, men med den rigtige indretning har en lille lejlighed passer af potentiale.

Funktionel indretning

Når man skal indrette en lille lejlighed, er det vigtigt at tænke funktionelt. Møbler, der indeholder flere funktioner, opfylder flere behov og har derfor en pladsbesparende effekt. Vælg møbler efter et reelt behov. Det er vigtigt at matche mængden og størrelsen af møbler med lejlighedens størrelse. For mange (og overflødige) møbler optager værdifuld plads.

Møbler med indbygget opbevaringsplads gør det muligt at gemme en masse ting væk. Jo færre ting der er synlige, desto større og lettere virker rummet. Overfyldte rum virker små og tyngende, hvorimod rum med få genstande skaber en lettere atmosfære i lejligheden.

Rene linjer og masser af lys i små rum

At lys skaber visuelle større rum, er ikke nogen nyhed. Ikke desto mindre er det utroligt vigtig at tage med i overvejelserne, når man skal indrette små lejligheder. Lyse vægge, naturligt lysindfald og god belysning skaber en illusion af større rum. Rene linjer og overfalder er med til at skabe en rolig atmosfære, hvilket har stor betydning i små lejligheder. En rodet og uigennemtænkt lejlighed virker forstyrrende og det får lejligheden til at syne mindre.

Generelt er det vigtigt at gennemtænke indretningen af små lejligheder. Tænk hvert rum igennem og overvej hvilke behov, der gør sig gældende. Indret med funktionelle møbler, lyse farver samt en begrænset mængde nips. Så er du godt på vej.

Tilbage til blog