Lys i lanternerne

Der er intet som levende lys, der kan skabe hygge og vi er så heldige at have en del måneder herhjemme hvor vi har rigelig mulighed for at tænde op for lysene og nyde det bløde skær, der skaber en rolig og intim stemning. Lanterner er en af de skønneste måder at dyrke lysene på og de små lyshuse findes i et hav af udgaver, og kan bruges i mange forskellige sammenhæng og situationer.

Lys vintertiden op
Helt klassisk er lanternerne fantastisk smukke udendørs. Hvis vi er heldige at få sne, er der intet der slår at kigge ud på de kønne lys indefra varmen, eller blive modtaget af lysene på trappetrinet, der viser vej ind i varmen. Alternativt kan lanternerne hænges op i træerne og være med til at give os glæde af haven, også i de mørke vintermåneder.

Kreative variationer
Men lanternerne er ikke kun beregnet til udendørs brug, de kan også bruges til at skabe smukke stilleben opstillinger. Brug lanternerne som lysestager eventuelt sat sammen i klynger, med et billede og lidt lækkert nips. Lanterne kan desuden skifte udtryk, alt efter hvad du fylder i lygterne. Helt traditionelt kan du sætte et stort bloklys ind, men du kan også forsøge dig med flere lys i forskellige størrelser og farvetoner, eller skifte de levende lys ud med en sammenkrøllet lyskæde.

En investering til hele året
De fleste af os syntes nok, at lanternerne hører vinteren til, men med nyt indhold kan de sagtens bruges året rundt. Har din lanterne glassider kan den bruges som udstillingsramme for dine fund fra gåturen på stranden eller dine småfund fra sommerens loppemarkeder. Du kan også fylde glasmontren med små planter og derved danne et mini-drivhus til dine grønne projekter igennem hele året.

Du kan også finde lanternerne frem til sommerfesten og hænge dem op i træerne - det giver en fantastisk stemning i de milde sommernætter.

Se alle vores lanterne her > Lanterner

Tilbage til blog