Dæk det perfekte bord

Dæk det perfekte bord

flot borddækning

At skabe den helt perfekte borddækning er nærmest en kunst. Skab et indbydende bord, som lægger op til hygge og gode stunder. Med den korrekte bordopdækning sikrer du dig, at dine gæster føler sig godt tilpas og får tilfredsstillet øjet med en smuk bordopdækning. Det kan måske virke en smule uoverskueligt at finde ud af, hvor man lige skal starte med bordopdækning - men det er faktisk mere simpelt end som så. Vi anbefaler, at du følger denne rækkefølge for nemt og overskueligt at dække et smukt bord:

1. Dug

Første skridt mod et indbydende og æstetisk bord er den rette dug. Start med at dække bordet med en ren og nystrøget dug, som matcher i farve til resten af dit service og pynt. Vælg en farvet eller mønstret dug, hvis du gerne vil skabe et interessant modspil til det ofte hvide og simple service. Dugen skaber et lækkert og levende udtryk til din bordopdækning, samt sikrer dit spisebord mod snavs og ridser.

2. Tallerkener

Der findes et hav af forskellige tallerkner, som passer til hvert sit måltid. Det bedste tip er, altid at starte med den største tallerken nederst og dernæst bygge på. Start med at ligge middagstallerken nederst og placer frokosttallerken oven på. Hvis du skal servere suppe som forret, skal skålen stå øverst over frokosttallerken. Skal der serveres brød til suppen, kan du placere en lille tallerken til brød til venstre for tallerkenerne og eventuelt sammen med en smørkniv, som skal ligge til venstre for gaflen.

3. Servietter

Der er mange muligheder når det kommer til at dekorere bordet med servietter, og det er egentlig kun fantasien, som sætter grænser. Placer servietten helt traditielt flat på tallerkenen eller kast dig ud i en kreativ løsning, som med garanti vil imponere dine gæster. Vi anbefaler, at du vælger en stofserviet frem for en papirserviet. Dette er både en mere miljøvenlig løsning, men stofservietten holder også længere tid en papir og skal derfor ikke skiftes ud under middagen.

4. Bestik

En god tommelfingerregel når det kommer til at placere bestik er at begynde udefra og bevæge sig ind. Det vil sige, at bestikket til den ret, som spises først skal ligge yderst. Gaflerne skal ligge til venstre for tallerkenen og knivene til højre. Det er vigtigt, at du placerer knivene så skæret peger ind mod tallerkenen. Hvis du skal servere suppe, skal suppeskeen ligge yderst til højre ved siden af kniven. Dessert bestik skal placeres over tallerkenerne. Skeen skal vende med skaftet til højre og dessertgaflen placeres under med skaftet til venstre.

5. Glas

Næste step er glas. Glassene skal stå over tallerkenen og placeres således, at gæsterne starter fra højre og bevæger sig mod venstre. Start med vandglasset og placer det yderst til højre. Herefter kommer hvidvinsglasset, rødvinsglasset og til sidst dessertvinsglasset.

6. Pynt

En god bordopdækning er ikke fuldendt uden pynt! Giv dit bord ekstra liv og æstetik med levende lys eller blomster. Lad din kreativitet få frit løb og dekorer bordet med årstiden blomster eller planter og bring hyggen ind med smukke lysestager. Du skal dog holde lidt igen når det kommer til at pynte middagsbordet. Det er vigtigt, at pynten ikke er til gene for gæsterne eller fylder for meget af bordet, så der ikke plads til maden. Vælg derfor gerne mindre dekorationer, som ikke fylder så meget, hverken i højde eller bredde.

Tilbage til blog