De bedste tips til dit vasketøj

De bedste tips til dit vasketøj

vasketøj

Det er nok de færreste, som ser frem til at vaske tøj. For mange kan det virke nærmest uoverskueligt at finde hoved og hale i, hvilket tøj, som kan vaskes sammen og hvor mange grader det skal vaskes på. Det kan særligt være frustrerende at vaske tøj når man risikerer sur lugt eller misfarvninger. Vi guider dig til de bedste tips og tricks til tøjvask.

Følg vaskeanvisningerne

Den vigtigste og mest basale regel når det kommer til tøjvask er at følge vaskeanvisningerne på tøjet. Hvis du er helt ny til at vaske tøj eller bare usikker på, hvordan din nye fine bluse skal vaskes, så kan du altid tjekke vaskeanvisningen. Det meste tøj er udstyret med en vaskeanvisning, som beskriver, hvordan du skal vaske det enkelte stykke tøj. På denne måde undgår du, at tøjet krymper eller bliver misfarvet.

Sådan sorterer du dit vasketøj

Som tidligere nævnt, er det bedst altid at følge vaskeanvisningen inden du vasker. Sorter derfor først dit tøj efter farve - lyst og mørkt tøj skal vaskes hver for sig, så man undgår misfarvninger på tøjet under vask. Hvis du har plads til det, anbefaler vi, at du har to vasketøjskurve, så du nemt kan dele dit tøj op inden det vaskes.

Udover farven, er det vigtigt, at du sorterer dit tøj efter materiale, da ikke alle tekstiler kan tåle at blive vasket på samme programmer. Tekstiler som for eksempel silke er meget sart og skal derfor altid vaskes på et skånsomt vaskeprogram. Alle disse informationer vil dog fremgå af vaskeanvisningerne.

Se hele vores flotte udvalg af vasketøjskurve.

Derfor lugter dit vasketøj

Et af de mest hyppige og irriterende problemer, som kan opstå ved tøjvask er, at tøjet kan få en sur lugt efter vask. Hvis det ellers rene tøj har fået en ubehagelig sur lugt skyldes det som oftest en af disse grunde:

  • Din vaskemaskine er beskidt

Over tid kan snavs og sæberester hobe sig op i vaskemaskinen og resulterer i en muggen lugt. Husk derfor at rengøre din vaskemaskine fra tid til anden.

Start med at rengøre sæbeskuffen ved at fjerne sæberester. Tag skuffen ud og sæt den i blød i varmt vand så sæben kan opløse sig. Et andet godt tip er at køre en vask uden tøj i maskinen. Kør vaskemaskinen på det varmeste program og hæld 2 deciliter husholdningseddike ind i tromlen.

  • Du lader dit tøj ligge for længe i maskinen efter vask

Når du har vasket tøj må du ikke lade det ligge i vaskemaskinen særligt længe. Hæng det våde tøj op med det samme efter vask for at ungå, at tøjet for en sur lugt.

  • Lad lågen stå åbent

Den mest hyppige fejl, som leder til surt tøj er, at man ikke lader lågen stå åbent efter vask. Undgå at lukke lågen i vaskemaskinen lige efter en vask, så maskinen kan tørre. Når du lader vaskemaskinen tørre undgår du at skabe et fugtigt klima, som er ideelt for ophobning af mug.

Tilbage til blog