Guide: Få rene glas

Guide: Få rene glas

rene glas

De fleste af os har oplevet, at vores pæne blanke glas bliver ødelagt af kalk eller klistermærker, som efterlader grimme mærker på glassene. I denne artikel guider vi dig til, hvordan du undgår eller slipper af med de mest gængse årsager til disse problemer og hjælper til dig, hvordan dine glas bliver som nye igen!

Sådan fjerner man kalk på glas

Vi kender alle de irriterende hvide pletter, som med tiden kan ødelægge dine ellers fine glas. Synderen er desværre ikke så nem at undgå, da kalk findes naturligt i vores vand. Der er dog flere ting som du kan gøre for at mindske kalkpletter på dine glas. Hvis du vasker dine glas i opvaskemaskinen, skal du sikrer dig, at din opvaskemaskine får nok salt. Salten hjælper nemlig med at binde sig til kalken, så den derfor ikke sætter sig på glassene.

Hvis skaden allerede er sket, så kan du heldigvis også få dem rene og fine igen. Fjern kalk fra dine glas med citronsyre, som binder kalken og dermed fjerner det fra dine glas. Placer de kalkede glas i en tom opvaskemaskine og tilsæt 2 skefuld citronsyre i sæbeskuffen. Vask herefter glassene som du normalt ville gøre det og voila! - dine glas er som nye.

Sådan fjerner man klistermærker på glas

Hvis du har købt nye glas eller gerne vil genbruge gamle opbevaringsglas og flasker med klistermærker eller etiketter, kan du nemt og naturligt fjerne det. Start først med at vaske glassene almindeligt og se om klistermærket ikke løsner sig med vand. Hvis det ikke går helt så nemt, kan du lave en lille blanding af olie og bagepulver (1:1). Pensel herefter blandingen på klistermærket og lad det stå i blød i nogle timer. Brug herefter en grydesvamp til at gnide resten af limen af og vask dine glas som sædvanligt.

Sådan gør du dine glas klar til konservering

Det er altid lækkert og hyggeligt at kunne lave sin egen saft, marmalade eller syltet grønt. Men det kræver bestemt at dine glas er rene og forberedt til konservering. Start med at vaske dine glas med opvaskemiddel eller i opvaskemaskinen. Skold herefter dine glas med kogende vand. Hæld efterfølgende 1 deciliter varmt vand ned i glasset eller flasken - vandet må ikke være kogende. Tilsæt 2 tsk atamon i glasset og mix det med vandet. Lad gerne glasset med blandingen stå i ca. 30 min. Til slut hældes blandingen ud og glasset lukkes med det samme. Så nemt er dine glas klar til konservering!

Tilbage til blog