Hvilken størrelse sengetøj skal du vælge?

Hvilken størrelse sengetøj skal du vælge?

sengetøj

Et af livet små glæder må utvivligt være at slænge sig i sit nykøbte og nyvaskede sengetøj! Her hos Moodings finder du et stort udvalg af sengetøj i den bedste kvalitet fra lækre mærker som Aiayu, JUNA og mange flere. I denne guide hjælper vi dig til, hvilke størrelser du skal gå efter, når du køber nyt sengetøj.

Denne størrelse sengetøj skal du vælge

Først og fremmest skal du kigge på, hvilken størrelse dyne, pude og madras du har - medmindre du også vil købe nyt af disse. Dyner, puder og madrasser kommer i et hav af forskellige størrelser, alt efter om det er til voksne, børn eller baby. Det er derfor vigtigt, at du får de præcise mål på dine pude, dyne og madras inden du køber nyt, så du sikrer dig, at alt passer præcist som det skal. Ofte vil størrelserne stå på mærket i stoffet på din dyne og pude, men ellers må du frem med det gode gamle målebånd. Nedenfor finder du standardstørrelserne for dynebetræk og pudebetræk i de forskellige kategorier:

Dynebetræk

Pudebetræk

Baby

70x100 cm

40x45 cm

Junior

100x140 cm

40x45 cm

Enkeltmands

140x200 cm

60x63/70 cm

dobbeltmands

200x220 cm

60x63/70 cm

Ekstra længde til enkelt

140x220 cm

60x63/70 cm

King Size

240x200 cm

60x63/70 cm

Det er dog vigtigt at bemærke, at standardstørrelser på dynebetræk til voksne når de købes i sæt, altid er 60x63 cm.

Gode råd til at vælge det rette dynebetræk

Når det kommer til dyner til voksne, varierer det en smule mere i størrelsen end ved hovedpuder. Dette kan både være i længde og bredde, da dyner kommer i flere forskellige størrelser. Standardstørrelsen for den typiske enkeltmands dyne er 140x200 cm, men mange kan godt lide, at dyne fylder lidt mere, særligt om vinteren, og vælger derfor en dyne med ekstra længde. Særligt for dyner er, at de ofte er en anelse mindre og smallere end betrækket, så der er mere plads til at få dynen ind i dynebetrækket.

Tilbage til blog