GUIDE: SÅDAN VÆLGER DU DEN RETTE LÆNESTOL

GUIDE: SÅDAN VÆLGER DU DEN RETTE LÆNESTOL

Du kommer hjem fra en lang og hård arbejdsdag og kan endelig læne dig tilbage i din perfekte lænestol og bare slappe af med en god bog eller din yndlingsserie. Ikke meget slår denne følelse! Med den rette lænestol er du sikret ultimativ komfort og et behageligt sted at hvile kroppen og nyde tilværelsen. Men hvad er netop den rette lænestol for dig? I denne guide hjælper vi dig til at finde den perfekte lænestol, som passer til dine behov for både komfort og æstetik.

lænestol - den spanske stol

Hvad er lænestolens formål?

Inden du begiver dig ud for at finde en lækker ny lænestol er det vigtigt at gøre sig tanker om, hvad lænestolens primære formål egentlig skal være. En lænestol er meget mere end bare et komfortabelt møbel. Tænk over, om du ønsker at bruge din lænestol til at skabe en lille hyggekrog i hjemmet, som indbyder til afslapning og velvære. Hvis dette er tilfældet, kan du med fordel vælge en lidt større lænestol med tilhørende skammel, hvor man kan få benene op og rigtigt slappe af og hygge med en god bog. Ønsker du derimod at bruge din lænestol som et led i dit sofaområde, kan det være en god ide at vælge en stol, som ikke fylder alt for meget i rummet og dermed virker som en mere sammenhængende del af stofområdet. Det giver et lækkert æstetisk udtryk og skaber en ekstra siddeplads omkring sofabordet.

lænestol i stue

En æstetisk lænestol

Når du har besluttet hvilket formål din lænestol skal tjene og hvor i hjemmet den skal stå, er det tid til at vurdere, hvordan stolen skal se ud. Lænestole kommer i et hav af former, farver og materialer. Det kan derfor synes en smule uoverskueligt at vælge den helt rette lænestol til dit hjem. Hos Moodings har vi et stort udvalg af lænestole i alle styles, som med garanti vil passe i dit hjem. Som tidligere nævnt, skal din lænestols udtryk selvfølgelig også matche med dens formål. Vi giver tre bud til, hvordan du kan indrette med lænestol:

den trætte mand lænestol

Hyggekrogen

Hvis du ønsker at skabe en lille oase af velvære og hygge i dit hjem, som indbyder til total afslapning, anbefaler vi denne populære lænestol fra By Lassen.

‘Den Trætte Mand’ med skammel er den perfekte lænestol til afslapning i verdensklasse. Stolens bamsede udtryk og bløde facon er perfekt til hyggekrogen!

lænestol i miljø

Integreret del af sofaområdet

Vi elsker det tidløse og elegante udtryk man kan skabe ved at matche lænestolen med sofaen. Dette giver et diskret men eksklusiv følelse i stuen. Lænestolen fungerer her som et ekstra ‘stykke’ til sofaen og skaber derfor en rød tråd i møblementet, som både er praktisk og visuelt behagende.

lænestol klassisk

Kontrast

Hvis du ønsker at din lænestol skal skabe lidt kontrast i dit hjem, kan du med fordel gå efter en stol, som ikke umiddelbart passer ind til resten af din indretning. Lad lænestolen skille sig ud fra din sofa og så som et selvstændigt møbel, der kan skabe lidt spil og liv i stuen. Se bare på billedet over, hvor man har valgt at kombinere en ellers minimalistisk stue-indretning, med en lækker retro lænestol i træ og læder. Et simpelt men alligevel spændende udtryk til din stue!

lænestol i stue

En ergonomisk lænestol

Selvfølgelig skal din lænestol være æstetisk flot, men for mange, vægter det også, at stolen er ergonomisk. Ønsker du en lænestol, som skaber de allerbedste siddeforhold, skal du gå efter en stol, som har fokus på det ergonomiske. Vælg en lænestol, som sikrer dig en god støtte omkring difn krop, med særlig fokus på din ryg.

Tilbage til blog