Hvad er en ergonomisk stol?

Hvad er en ergonomisk stol?

ergonomiske stole

Hvis dit arbejde kræver, at du er stillesiddende i mange timer, kan det godt svare sig at investere i en ergonomisk stol.

En ergonomisk stol kan tilpasses og indstilles specielt til din krop, så du undgår dårlige arbejdsforhold, kropsholdning og potentielle belastningsskader.

Fordele ved en ergonomisk stol

En ergonomisk stol vil være det bedste valg, hvis du bruger mange stillesiddende timer på kontoret eller foran skærmen derhjemme. Hvis du bruger mere end 8 timer på stillesiddende aktiviteter, er det næsten et must at investere i en ergonomisk stol for at belaste din krop mindst muligt og sikre de bedste arbejdsforhold.

Fordelen ved en ergonomisk stol er, at den kan forebygge potentielle skader, som vil opstå over længere tid, når din krop bliver belastet af stillesiddende arbejde. Det er særligt skader i nakken, skuldre, arme, ryg og lænd, som vil opstå af at sidde i flere timer om dagen over længere perioder.

Perfekt til hjemmearbejde

Vi var mange, som var nødsaget til at skifte kontoret ud med hjemmets faste rammer da corona ramte landet. På trods af, at vi så småt har fundet vejen tilbage til kontorerne igen, har hjemmearbejde alligevel sat sit præg.

Er du én af dem, som stadig arbejder hjemmefra, så er det vigtigt at din arbejdsplads hjemme, er ligeså ergonomisk som den på kontoret. Gå efter ergonomiske kontorstole og skrivebord med hæve/sænke-funktion for optimale arbejdsforhold.

Hvilken ergonomisk stol skal du vælge?

Det kan være svært at komme med et præcist bud på, hvilken stol, som vil passe dig bedst. Det bedste råd er at prøve sig frem og henvende sig til en forhandler, som er specialiseret på området.

Nogle stole egner sig nemlig bedst til ryggen, hvor andre har større fokus på en optimal siddekomfort. En god tommelfingerregel er dog at vælge en stol, som kan indstilles på flere forskellige måder. Den bedste arbejdsstilling er nemlig at kunne skifte stilling.

Din krop har ikke godt af at sidde fastlåst i samme stilling i en længere periode. Sørg derfor for, at du kan variere din siddestilling, samt supplere med stående stillinger og let bevægelse i løbet af dagen.

Tilbage til blog