Hvilke spisebordsstole sidder man bedst i?

Hvilke spisebordsstole sidder man bedst i?

Spisebordsstole er ét af hjemmets vigtigste møbler. Vi bruger utallige timer i disse stole, både med os selv og med hinanden. Vi samles om spisebordet til måltider, lektielæsning, hjemmearbejde og hyggelige stunder - derfor, er et af de vigtigste aspekter ved spisebordsstolens komfort.

Når man bruger så meget tid i disse stole, er det alfa omega, at man sidder godt, samt at stolen kan holde i mange år. I denne artikel guider vi dig til, hvordan du sikrer dig, at du får en spisebordsstol med høj komfort og flot æstetisk udtryk, som vil holde i mange år.

Spisebordsstole med armlæn

Spisebordsstole med armlæn er kendt for deres siddekomfort. Armlænene giver en følelse af ekstra behag og afslapning og indbyder til, at du roligt kan læne dig tilbage og nyde et godt måltid eller et hyggeligt brætspil. Det kan være meget individuelt, hvilken stol, som passer til dig og dine behov.

Det bedste råd er derfor at prøve stolen af, så du er sikker på, at du sidder godt i stolen. Udover dette, er det vigtigt at tage i betragtning, at stole med armlæn generelt fylder mere end spisebordsstole uden armlæn. Det er derfor også vigtigt, at man gør sig tanke om, hvor meget plads man har i rummet og rundt om bordet.

Hvis dit spisebord står i et større rum, vil det være oplagt at vælge spisebordsstole med tykke armlæn, som både kan fylde rummet ud samt give den højeste komfort. Er dette ikke en mulighed i dit hjem, kan du gå efter stole med smalle armlæn eller stole med blødt underlag, som også giver en øget komfort.

3 tips til at vælge de rette spisebordsstole

1. Højden på spisebordsstolen

  Det første du skal være opmærksom på er højden på armlænet og højden på bordet. Det er vigtigt at disse to højder passer til hinanden, så du undgår et uproportionalt udtryk og sikrer dig, at stolen stadig kan komme ind under bordet.

  2. Bredden på spisebordsstolen

   Da spisebordsstole med armlæn generelt set fylder mere end stole uden, er det vigtigt at tage forbehold for bredden på stolene. Mål både bord og stole af inden, at du investerer i nye spisebordsstole, så du er sikker på, at de kan passe omkring bordet.

   Hvis du går fra stole uden til stole med armlæn, kan du ikke altid være sikker på, at der kan være plads til ligeså mange stole omkring bordet som før. I denne forbindelse er det også vigtigt, at du ikke forsøger at presse stole ind omkring bordet, men derimod stræber efter at skabe rum og luft omkring stolene og bordet. Dette vil give en mere let og afslappet følelse i spiseområdet.

   3. Match med spisebordet

    Den bedste tommelfingerregel når det kommer til at vælge de rette spisebordsstole til dit bord er at sammenligne stolenes og bordets ben. For at sikre dig, at stolene kommer til at passe til spisebordet, er det meget vigtigt at matche de to.

    Dette kan både være i farve og/eller materiale. Spisebordsstole vil ofte komme med ben i mere neutrale nuancer, som kan matche mange klassiske spiseborde. Vælg stole med ben, som matcher dit spisebord for at skabe et tidsløst og harmonisk look.

    Tilbage til blog