Hvilke stole skal du vælge til dit plankebord?

Hvilke stole skal du vælge til dit plankebord?

Mange vil mene, at spisebordsstolene er blandt hjemmets vigtigste møbler - en påstand, vi hos Moodings kun kan være enige i! Vi bruger utallige timer i disse stole, hvor vi samles både om spisning, hjemmearbejde, lektielæsning, dybe samtaler eller brætspil.

Af samme grund, er det også vigtigt, at du vælger de helt rigtige spisebordsstole, som både kan rumme komfort, praktikalitet og et flot æstetisk udtryk. Hos Moodings finder du et stort udvalg af spisebordsstole, som med garanti vil passe perfekt ind i dit hjem.

Læs med i denne guide, for at få gode råd til, hvilke spisebordsstole, som du skal vælge, både til det ekstremt populære plankebord og mere generelle råd til, hvordan man finder de helt rigtige spisebordsstole.

Klassiske eller moderne spisebordsstole til plankebordet

Start først med at gøre dig tanker om, hvilken stil som resten af rummet er indrettet i, for at finde de perfekte spisebordsstole. Selve spisebordsområdet fylder meget i et rum og det er derfor vigtigt, at indretningen i dette område også er nøje udvalgt.

Ønsker du at holde din spisestue i et stilrent og minimalistisk design, skal du vælge stole i et rent og klassisk look. Dette kunne fx være en stol med ben i stål og læderbetræk eller en ren træstol, som giver et klassisk udtryk til hjemmet. Vil du derimod gerne have, at dit spisebordsområde skiller sig ud og bliver mere personligt, kan du med fordel skrue op for farverne eller vælge et mere ‘blødt’ udtryk til stolen.

Et godt eksempel på dette kunne være de populære velour stole, eller flere forskellige stole rundt om bordet. Hvis du er vild med sidstnævnte look, men hurtigt føler, at det kan se en smule rodet eller forvirrende ud, kan du med fordel vælge forskellige stole men i samme farvetone for at holde en rødtråd i indretningen.

Det praktiske valg

For mange, særligt børnefamilier, er det praktiske mere vigtigt end det æstetiske - og med god grund!. Som tidligere nævnt, bruger vi utroligt meget tid i spisebordsstolene, og meget af denne tid omhandler mad og dermed også potentialet for grimme pletter på de ellers flotte velourstole.

Hvis dette også er tilfældet i dit hjem, anbefaler vi, at du vælger en stol i enten metal eller plastik. Disse stole kaldes typisk skalstole og er kendetegnet ved, at de er nemme at vaske af. Udover det praktiske element, er stolene også super dekorative og gør sig ofte godt til træborde, da de tilføjer lidt modernitet.

Pynt stolene med nogle hyggelige tæpper, skind eller hynder, som du også nemt kan skifte ud i takt med slidtage eller sæsonskifte.

Velegnede spisebordsstole til plankebordet

Når vi snakker spisebordsstole kommer vi simpelthen ikke uden om plankebordet. Plankebordet er yderst populært og pynter allerede i mange danske hjem. Når du skal finde stole til det rustikke spisebord, kan du med fordel dyrke det naturlige og rustikke træ-look og dermed vælge stole i samme farve og materiale som dit bord.

Dette vil give et endnu mere storslået udtryk til din spisestue. Hvis du derimod synes, at det bliver en smule for meget træ, kan du også lade dig inspirere af bordets ben.

Mange plankeborde kommer med bordben i ubehandlet eller sortmalet metal, og du kan derfor også matche dine stole til denne farve for et mere afdæmpet og klassisk look. Det vigtigste er, at du vælger stole, som passer til dit plankebord og dermed ikke skiller sig ud eller skaber kontraster til det storslåede spisebord.

Spisebordsstole med armlæn

Det er i høj grad et spørgsmål og smag og behag, om man foretrækker spisebordsstole med eller uden armlæn. Spisebordsstole med armlæn vil fylde mere rundt om bordet, og kan derfor være upraktisk hvis pladsen er trang i lokalet, eller man har brug for flest mulige stole rundt om bordet.

Hvis man ønsker et mere let og luftigt udtryk, skal man derfor gå efter stole uden armlæn. Har du derimod massere af plads, vil spisebordsstole med armlæn være helt perfekte. De mere robuste stole vil være med til at fylde rummet ud og samtidig give en luksuriøs følelse af ekstra komfort.

Bland dine spisebordsstole

Det kan være en kunst at finde de rette spisebordsstole til dit spisebord, og derfor vil man også typisk vælge at indrette med ens stole rundt om bordet - men flere og flere er faktisk begyndt at udfordre indretningen og sammensætte flere forskellige stole til spisebordet.

Ved at blande forskellige stole skaber du et mere personligt og anderledes udtryk til dit hjem. Der er mange måder at gøre dette på. Du kan vælge at gå all in og indrette med stole i forskellige farver og design.

Hvis dette bliver en smule for rodet for dig, kan du stadig opnå et personligt og kreativt udtryk ved at vælge to (eller flere) slags stole og så mixe dem rundt om bordet. På denne måde, opretholder du stadig en harmoni og balance i spiseområdet.

Brug benene

Den bedste tommelfingerregel når det kommer til at vælge de rette spisebordsstole til dit bord er at kigge på spisebordets ben. For at sikre dig, at dine stole kommer til at passe til bordet, er det vigtigt at matche spisebordsstolene til bordbenene.

Dette kan både være i farve og materiale. Er bordbene i træ, kan du med fordel vælge stole i samme træsort og udtryk, hvilket vil give et tidsløst og harmonisk look. Hvis det ikke er muligt at finde stole i samme farve som bordbenene, skal du ikke lade dig skræmme - du kan sagtens opnå samme sammenhængende udtryk ved blot at vælge stole, som er nogenlunde ens med bordet.

Tilbage til blog