Hvilken lampe skal hænge over dit spisebord?

Hvilken lampe skal hænge over dit spisebord?

Spisebordet er familiens samlingspunkt, hvor vi mødes til måltider og hygge med familie og venner. Derfor, er det vigtigt at der er et godt lys over dit spisebord. Brug spisebordslampen til at sætte den perfekte stemning og understrege resten af din indretning. Med den rette lampe sikrer du, at man ikke bliver blændet eller forstyrre udsynet til de andre ved bordet.

Hos Moodings.com finder du et stort udvalg af smukke lamper, som vil passe perfekt over dit spisebord.

Spred lyset ud over bordet

Lysspredning er det vigtigste element, når det kommer til at vælge en lampe til over spisebordet. Når du skal vælge den rette lampe til at hænge over dit spisebord, skal du tænke over spisebordets form og størrelse. Afhængigt af, hvor stort dit spisebord af, desto mere skal du være opmærksom på, at få spredt lyset ud over bordet. Altså, desto større bord, desto større lysspredning skal din lampe have. Ved at sikre, at lyset fra lampen spredes godt ud over dit spisebord, sørger du får at sætte den rette stemning hvor alle om bordet nyder gavn af lyset.

Tip! Har du et langt spisebord og er du ikke så meget til at have flere lamper hængende ved siden af hinanden? Så skal du gå efter en elegant og aflang lampe, som lyser bordet op uden at virke tung eller tage for meget plads i rummet. Se bare denne smukke og elegante lampe på billedet over!

Flere lamper

Som nævnt tidligere, er det vigtigt at have en god lysspredning over dit spisebord. Kombiner lysets effekt med et dekorativt touch, så lamperne nemt bliver en del af din indrening og pynter i rummet. Placer flere lamper over dit spisebord for at sprede lyset og give et interessant udtryk. Hvis du vælger at hænge flere ens lamper ved siden af hinanden over spisebordet, skaber du et elegant og klassisk udtryk - samtidig med, at du får lyst hele bordet op.

Du kan også vælge at give din indretning et twist og vælge forskellige lamper over bordet.

Andre lamper i rummet

Det er de færeste, som har et rum, der udelukkende fungerer som spisestue. De fleste af os, har indrettet os med en kombineret stue og spisestue og har derfor også andre lamper i rummet end bare over spisebordet. Hvis dette gør sig gældende hos dig, anbefaler vi, at du vælger en lampe, som kun sender lyset direkte ned på bordet og ikke rundt i rummet. På denne måde, sikrer du dig, at rummet ikke bliver alt for oplyst, men lyset får lov til at udfylde sin funktion over spisebordet.

Vælg en lampe, som passer til resten af hjemmet

Der findes et utal af forskellige lamper, så du kan med garanti finde den lampe, som passer til lige netop dit hjem. Vælg en spisebordslampe, som passer til resten af rummet, med både møbler og det generelle udtryk i din indretning.

Hos Moodings.com har vi et stort udvalg af lamper, så du kan finde det perfekte match til din indretning.

Tip! Skab kontraster mellem dine møbler og lampen: Se bare billedet over! Her kombineres klassisk skandinavisk træværk med en smuk lanterne-inspireret lampe i rispapir.

Kombiner din spisebordslampe med naturligt lys

Som tidligere nævnt, skal du tage højde for, hvilke andre lamper du har indrettet rummet med. Men en anden vigtig faktor er det naturlige lys. Lys er en naturlig del af indretning, og er med til at fremhæve de forskellige elementer i rummet. Vær opmærksom på, hvor i rummet dit spisebord er placeret og hvor meget naturligt lys der er. Står dit spisebord tæt ved et vindue, behøver lampen kun at lyse på en diskret måde om dagen, men stærkere om aftenen. Du kan med fordel tilføje en lysdæmper til din spisebordslampe, så du nemt selv kan regulere lyset i løbet af dagen.

Lampe til spisebord med udtræk

Hvis du ofte gør brug af udtræksfunktionen i dit spisebord, skal du være opmærksom på at kunne lyse bordet op i sin fulde længde. Vælg derfor en spisebordslampe, som kan justeres eller indret med flere lamper. Hvis du hænger flere lamper over dit spisebord, skal du passe på med ikke at hænge dem alt for langt fra hinanden, så lamperne stadig kan fungere som et samlet udtryk.

Tip! Dette gælder også særligt for lange spiseborde generelt. Hvis du hænger flere lamper hver for sig over dit spisebord, er det med til at fremhæve længden af dit bord i stedet for kun at fokusere og fremhæve lyset over midten på spisebordet.

Spisebordslampe med farve

Pift området omkring dit spisebord op med en lampe i en lækker farve! En farvet spisebordslampe kan også være med til at skabe en rød tråd mellem de forskellige rum, hvis du vælger lampen i en farve, som også går igen i resten af din indretning. På denne måde, tilføjer du både farve til spiseområdet og skaber et samlet indtryk til resten af dit hjem.

Tip! Det samme gælder for materialer - Er du glad for messing detaljer eller træ? Så vælg en lampe over spisebordet, som passer til de gennemgående materialer i dit hjem.

Dekorativ spisebordslampe

Spisebordslampen behøver ikke kun at være praktisk. Med en unik og smuk spisebordslampe, kan du nemt tilføje et interessant og dekorativt touch til din spisestue. Dette er særligt ideelt, hvis dit spisebord er forholdsvis afdæmpet. Her kan du bruge en dekorativ lampe, i anderledes former og farver til at tilføje fokus til området og give det liv.

Hvilken pære skal min lampe have?

Det er værd at være opmærksom på, hvilken type pære du vælger over dit spisebord. For at få mest ud af din lampe, skal du vælge en ganske almindelig glødepære eller en klar halogenpære. Lyset i disse pærer sikrer, at bordet er godt lyst op og din mad ser indbydende ud.

Hvor højt over spisebordet skal lampen hænge?

En god tommelfingerregel for, hvor højt din lampe skal hænge over spisebordet er:

Store lamper skal hænge 60-75 cm over bordoverfladen.

Små lamper skal hænge 55-65 cm over bordoverfladen.

Målene er fra lampeskærmens bund

Det er vigtigt, at din lampe hænger med en passende afstand fra bordet for at få den rette mængde lys til dit spisebord. Hvis lampen hænger for højt, kan lyset skære i øjnene og ødelægge udsynet til andre omkring bordet. Men hænger lampen for lavt, spredes lyset ikke godt nok rundet i rummet og lampen vil sætte alt for meget lys-fokus direkte ned på bordpladen.

Tip! Når du hænger lampen op, kan du sætte dig ved spisebordet sammen med en anden og få en tredje til at holde lampen, så du bedre kan vurdere, hvordan lyset spredes fra lampen.

Tilbage til blog