Hvilket gulvtæppe skal du vælge under sofabordet?

Hvilket gulvtæppe skal du vælge under sofabordet?

Løse tæpper et et must-have i alle hjem, da de tilføjer et touch af personlighed og hygge til din indretning. Brug gulvtæpper til at dekorere stuen og skabe en indbydende og rolig atmosfære i rummet.

Stuen er det perfekte sted til at placere et gulvtæppe! Stuen og sofaområdet lægger op til en uformel og afslappet stemning, hvilket tæpper bestemt hjælper med at opnå. Læn dig godt tilbage i sofaen og nyd de kolde vinter aftener med et blødt tæppe under fødderne. I denne artikel giver vi dig gode tips til, hvilket tæppe du skal vælge under dit sofabord.

stort gulvtæppe under sofabord

Så stort skal dit gulvtæppe være under sofabordet

Når du skal placere et gulvtæppe ved sofaområdet er det bedst, hvis tæppet er stort nok til, at det kan nå ind under sofaens forreste ben. Dette giver et mere sammenhængende og roligt udtryk til din stue. Hvis du også har stole stående omkring sofabordet er en god tommelfingerregel, at tæppet skal ligge ca. 20 cm under sofa og stole.

gulvtæppe i stue

Gulvtæppe til den lille stue

Hvis du har en mindre stue og har indrettet dit sofaområde forholdsvis kompakt, vil et lækkert gulvtæppe være det perfekte touch til at skabe en afslappet og rolig atmosfære i rummet. For at få rummet til at syne større, kan du med fordel vælge et gulvtæppe i en lys farve, som både matcher med sofaen, sofabordet og de resterende møbler i sofaområdet. Dette monokrome udtryk vil skabe et afslappet men stilrent udtryk i rummet, som også vil give en illusion af mere plads.

farvet gulvtæppe

Et farvet gulvtæppe

Hvis du har indrettet din stue med sofa og sofabord i neutrale nuancer, kan du give rummet et interessant touch ved at vælge et gulvtæppe i en mere frisk farve. Dette vil tilføje mere liv og personlighed til din indretning. Se bare på billedet over, hvor man har kombineret en blød sofa og et råt sofabord i neutrale farver, med et smukt blåt tæppe. Tæppet giver en interessant og dekorativ kontrast til sofaområdet, uden at larme for meget i indretningen. For at integrere tæppet endnu mere i din indretning, kan du vælge at pynte stuen med puder, vaser eller andre pyntegenstande i samme farve som gulvtæppet.

brunt gulvtæppe

Match med materialer

Du kan nemt skabe et klassisk men tidløst udtryk i stuen ved at matche dit gulvtæppe med dit sofabord. Gå efter et tæppe, som passer i farven til dit bord for et sammenhængende look. Ønsker du dog alligevel at skabe lidt kontrast i din indretning, kan du med fordel kigge på materialerne. Match et rustikt sofabord med et blødt tæppe, eller omvendt, for at skabe lidt liv og udtryk i stuen, uden at gå på kompromis med den afslappede og hyggelige stemning, som naturligvis skal være kendetegnet i din indretning af sofaområdet.

Tilbage til blog