Hvilket sengetøj er bedst?

Hvilket sengetøj er bedst?

Vi bruger en stor del af vores tid i soveværelset under dynen. Derfor er det naturligvis også vigtigt, at vores sengetøj har en høj kvalitet. Godt sengetøj er med til at skabe et rart og sundt miljø og skaber de bedste betingelser for en god nattesøvn, hvor kroppen kan hvile og restituere.

Hvilket sengetøj skal jeg vælge?

Når det kommer til sengetøj, er der et hav af forskellige materialer. Det vigtigste ved at vælge sengetøj er, at materialet passer til din smag og behov. Med det rette sengetøj sikrer du en bedre nattesøvn, hvor du føler dig godt tilpas og kan slappe af. Det kan derfor være svært at give et entydigt svar på, hvilken type sengetøj, som er bedst. Vi guider dig her igennem de forskellige typer af sengetøj:

Bomuld

Det mest populære materiale inden for sengetøj er 100% bomuld. At materialet er fremstillet i 100% bomuld betyder, at det er lavet af tynde og tætvævede garner. Fordelen ved sengetøj i bomuld er, at materialet er meget slidstærkt, hvilket betyder, at du kan få glæde af det i lang tid. Udover dette, har bomuld en god absorberingsevne, der gør, at kroppen har nemmere ved at ånde og derfor ikke bliver fugtig i løbet af natten.

Bomuldssatin

Bomuldssatin er en noget mere luksuriøs udgave af det klassiske bomuldssengetøj. Forskellen på de to er, hvordan stoffet er vævet. Det betyder altså, at materialet stadig er 100% bomuld, men sengetøjet får en ekstra blødhed grundet en speciel væveteknik kaldet forskudt diagonalvævning. Denne væveteknik giver sengetøjet sit elegante og blanke look, som er silkeblødt for huden. Sengetøj i bomuldssatin er lækkert at ligge i og holder godt på varmen.

Flonel

Sengetøj i flonel er lavet af 100% bomuld, som er kradset let op, hvilket giver materialet en blød og fluffy overflade. Flonel sengetøj er det perfekte sengetøj til de kolde vintermåneder, da det luner godt og hjælper til at holde varmen om natten.

Bambus

Sengetøj i bambus er et lækkert og bæredygtigt alternativ. Materialet er både åndbart og temperatur-regulerende, hvilket betyder, at sengetøjet enten køler når du er varm, eller holder på varmen når du er kold. Dermed sikrer sengetøj i bambus, at du altid kan sove i en behagelig temperatur og dermed få en god nattesøvn.

Microfiber

Sengetøj i microfiber er fremstillet af små microfiber-tråde, som er et syntetisk materiale som vi også kender fra fx. håndklæder. Materialet er meget slidstærk, blødt, nemt at vaske og tørrer hurtigt. Sengetøj i microfiber er et billigere alternativ til sengetøj fremstillet af 100% bomuld, dog har det ikke samme egenskaber eller kvalitet som bomuld. Sengetøj i microfiber har en dårligere absorberingsevne, og det kan derfor være sværre for kroppen at ånde i dette materiale.

Hør

Sengetøj i hør er et klassisk og let medgørligt materiale, som er dejligt at sove i. Sengetøj i hør er slidstærk og kan vaskes mange gange uden at kvaliteten forringes. Udover dette, er materialet temperatur-regulerende, hvilket skaber gode forhold for en dejlig nattesøvn. En anden fordel ved hør er, at du nemt kan rulle sengetøjet sammen efter vask, uden at det mister formen og får mærker efter fold.

Økologisk og bæredygtigt sengetøj

Når det kommer til valg af sengetøj er det vigtigste, at du vælger netop det materiale, som passer bedst til dine behov. Hos Moodings anbefaler vi også, at du vælger sengetøj, som er bæredygtigt og allergivenligt. Et godt eksempel på dette er sengetøj fra det danske brand omhu, som har 5 økologiske certificeringer: GOTS. OEKO-TEX, Svanemærket, Fairtrade og SA 8000. Sengetøj fra omhu opfylder derfor høje krav til beskyttelse af natur og mennesker. Certificeringerne er din garanti for, at hele processen med tekstilproduktionen foregår økologisk og uden brug af miljø- og sundhedsskadelige stoffer. Udover dette, værner omhu også om menneskerettigheder i alle aspekter af produktionen.

Fordele ved at vælge økologisk sengetøj

1. Temperatur

Mange danskere har problemer med nattesved, hvilket kan skabe en dårlig nattesøvn. Hvis du vælger sengetøj i 100% økologisk bomuld, kan det hjælpe kroppen med at ånde og komme af med fugt om natten. Økologisk sengetøj er nemlig fremstillet af ubehandlede materialer, hvor fibrene gør, at det er nemmere for fugtigheden at trænge ud gennem stoffet.

2. Beskytter miljøet

Økologisk sengetøj i bomuld er miljøvenligt. Det er fremstillet uden brug af kemikalier og er derfor bedre for både naturen og din krop. Modsat ‘ikke-økologisk’ sengetøj, som skal vaskes inden brug, for at få rester af overskudskemikalier væk, kan du trygt sove i dit økologiske sengetøj allerede første nat.

3. Allergivenlig

En anden vigtig årsag til at vælge økologisk sengetøj er, at det er allergivenlig. Da materialet ikke er behandlet med kemikalier, sikrer du dig, at du ikke får en allergisk reaktion. Ved sengetøj, som er industrielt fremstillet og bomulden er gødet og sprøjtet, kan du risikere at udvikle allergi.

Hvad betyder certifikaterne?

Det kan være svært at finde rundt i, hvad de forskellige certificeringer betyder når det kommer til bæredygtighed ved sengetøj. Sengetøj fra danske omhu, har 5 forskellige certifikater.

Vi guider dig her igennem til, hvad disse fem certifikater betyder:

Tilbage til blog