Hvilket sengetøj til baby?

Hvilket sengetøj til baby?

Som forældre ønsker man altid det bedste for sit barn, også når det kommer til sengetøj. Babysengetøj skal både være komfortabelt, pænt og ikke mindst sikkert for dit barn. Når du vælger sengetøj til din baby er det derfor vigtigt at lægge mærke til flere forskellige ting. Selvfølgelig skal designet passe til børneværelset, men det vigtigste er at holde øje med, hvilket materiale sengetøjet har, samt om sengetøjet har de fornødne certifikater, som sikrer dig, at sengetøjet er bæredygtigt og allergivenligt.

Vigtige ting at overveje når du køber sengetøj til baby

Der er flere forskellige faktorer, som er vigtige, når det kommer til at vælge det rette sengetøj til din baby. Først og fremmest, skal du gøre dig nogle tanker om, hvilke farver og design, som passer bedst ind til børneværelset. Du kan gøre dig overvejelser om, hvilken farve, som sætter den rette stemning for din baby. Flere forskere mener, at pastelfarver er perfekte til din baby, da de er med til at skabe et roligt og afslappende udtryk.

Materiale

Det er vigtigt at vælge sengetøj i et passende materiale for at skabe komfort og de bedste sove-forhold for din baby. Sengetøj kommer i et hav af forskellige materialer, og det kan derfor være svært at vurdere, hvilken type, som vil passe bedst til dit barn. Et forholdsvis sikkert valg er, at vælge et sæt sengetøj i 100% økologisk bomuld, som er blødt, behageligt og giver en god komfort for din baby. Vær også altid opmærksom på, at du vælger sengetøj i en god kvalitet, så det holder i længere tid, da sengetøj til de små bliver udsat for meget slitage i dagligdagen.

Certifikater

Gå efter sengetøj til din baby som GOTS-certificeret. Du kan fx. Vælge baby-sengetøj fra danske Cam Cam COPENHAGEN. Deres sengetøj er lavet af GOTS-certificeret økologisk bomuld. Dette betyder, at bomulden er dyrket uden kunstig gødning, pesticider eller sprøjtemidler. Derfor indeholder sengetøjet ingen stoffer, som kan være skadelige for dit barn. Dette Certifikat er din sikkerhed for, at produktet er fremstillet af de mest miljøvenlige materialer og under socialt ansvarlige forhold. GOTS er globalt anerkendt som værende den strengeste standard for økologisk tekstilproduktion. Det garanterer et sikkert, humant og giftfrit arbejdsmiljø. Med sengetøj, som er GOTS-certificeret beskytter du dit barn, dine medmennesker og miljøet.

Temperatur

Små børn har svært ved selv at regulere deres kropstemperatur før de er omkring de 2 år. Derfor er det vigtigt at hjælpe din baby godt på vej, med sengetøj, som kan hjælpe på at regulere varmen. Sengetøj i 100% økologisk bomuld har denne egenskab, og er derfor perfekt til at skabe et behageligt sovemiljø. Den optimale temperatur når din baby skal sove, er ca. 16-20 grader.

Vask

Sengetøj udsættes dagligt for snavs, støv og bakterier. Derfor er det vigtigt, at sengetøjet vaskes med jævne mellemrum for at bevare en god hygiejne. En god tommelfingerregel er, at sengetøjet skal vaskes ca. hver 14. dag. Vask det ved min. 60 grader, for at sikre, at alle bakterier er væk. Hvis dit barn har været syg, skal sengetøjet vaskes med det samme, for at fjerne den store mængde bakterier.

Hvor mange sæt sengetøj til baby?

Du skal rent praktisk set ikke bruge mere end 3 - 4 sæt sengetøj til din baby. Dette kommer dog primært an på, hvor ofte du vasker sengetøjet. Desto mere du vasker, desto færre sæt behøver du. Du kan også sagtens nøjes med en babydyne, som du også kan vaske efter behov. Vi anbefaler dog, at du investere i flere sæt sengetøj til din baby, så du har lidt at skifte imellem. Som nybagt forældre, kan hverdagens travlhed hurtigt sætte en stoppe for tøjvask. Derfor er det rart at have flere sæt, så du nemt og hurtigt at skifte rundt.

Tilbage til blog