Hvilket sofabord skal man vælge?

Hvilket sofabord skal man vælge?

Et sofaområde bliver aldrig komplet uden det helt rigtige sofabord! Sofabordet er et vigtigt element i indretningen af stuen og fortjener derfor mindst lige så meget opmærksomhed som selve sofaen. Sofabordet skal både være funktionelt og æstetisk og kan enten skabe kontrast eller fungere som en rød-tråd i din indretning af stuen. Der er mange ting at være opmærksom på, når man skal vælge det helt rigtige sofabord til stuen. Vi guider dig derfor igennem til, hvordan du bedst vælger det rette sofabord til dit hjem.

Hvor højt skal sofabordet være?

Når du skal vælge dit sofabord er det vigtigt, at du har øje for højden på bordet. Som oftest er en god regel, at sofabordets bordplade skal flugte med sofaens siddehøjde. Vi anbefaler derfor, at dit sofabord har en minimumshøjde på 40 cm. Men dette kommer i bund og grund an på, hvilket formål dit sofabord skal have i hjemmet. Det er typisk for et sofabord, at det er lavt, men ønsker du også at kunne spise ved bordet, skal du vælge et sofabord, som er en anelse højere. Hvis dette er tilfældet, skal du gå efter et sofabord, som er 5-10 centimeter højere end sofaens siddehøjde.

I tidernes løb har vi set trends med alt fra meget lave og brede sofaborde til høje og smalle sofaborde. Hvad end du vælger, er selvfølgelig op til dig og hvad, der passer bedst til din indretning. Ønsker du at have muligheden for nemt at kunne justere dit bord i højden, så skal du gå efter et sofabord med udskiftelige ben - på den måde har du et bod, som passer til enhver lejlighed og holder gennem tidens trends.

Hvilken form skal sofabordet have?

Sofabordet kommer i alle former og farver. Alt afhænger af, hvilken stil, som passer bedst til dit rum og resten af indretningen. Gå efter et klassisk sofabord, som understøtter din stil og fungerer som en rød-tråd i stuen. Se på hvilke møbler og materialer, der er gennemgående i stuen og vælg et bord i samme stil. Du kan også skabe et stilrent udtryk i stuen ved at vælge et sofabord, som matcher formen på dit gulvtæppe under bordet. Ønsker du derimod at bryde stilen og skabe dynamik og kontrast i stuen, skal du vælge et sofabord, som skiller sig ud. Er din stue opbygget af mange skarpe kanter som fjernsyn, reoler og hylder, kan du vælge et rundt bord for at bryde med de mange firkanter i rummet.

Vær også opmærksom på de små detaljer, når du skal vælge den rette form til dit sofabord. Sørg for at have øje for pladsen rundt om dit bord. Hvis pladsen rundt om bordet er trang kan det være en fordel at vælge et rundt bord, da det er nemmere at komme omkring et bord uden chance for at ramme ind i en skarp kant.

Hvor stort skal sofabordet være?

Størrelsen på dit sofabord anhænger i høj grad af, hvor stor din stue og området ved sofaen er. Tænk over, hvor mange siddepladser din sofa har og hvor mange I primært sidder omkring sofabordet i hverdagen. Hvis du nyder at have gæster samlet til en kop kaffe eller film i sofaen, kan du med fordel vælge flere mindre sofaborde. På denne måde, kan du samle bordene til ét mindre bord i hverdagen og udvide dem til flere når der er gæster. Gør dig derfor tanker om, hvilken funktion dit sofabord skal have og hvor mange der skal være plads til inden du vælger et sofabord til din stue.

Hvordan styler man et sofabord?

Sofabordet har en meget central placering i stuen og er derfor en oplagt mulighed for lækker styling. Pynt dit sofabord for at skabe personlighed og udtryk i stuen. Skab fine udtryk med vaser, lys, skulpturer eller bøger. Undgå at dit sofabord virker rodet ved at samle dine pyntegenstande på en bakke eller placere dem samlet i midten af bordet. Hvis du gerne vil placere flere ting på bordet, er et godt tip at bygge i højden. Indret sofabordet med vaser i forskellige højder eller placer en pynte ting oven på de populære coffe-table-books. Du behøver ikke mange ting for at style dit sofabord. Match forskellige elementer på sofabordet, som tilføjer et personligt udtryk i dit hjem.

Sofabord som passer til hjørnesofa og U-sofa

De fleste af os har indrettet stuen med en hjørnesofa eller U-sofa. Er dette også tilfældet i dit hjem, skal du finde et sofabord, som passer til disse typer af sofaer. Vi anbefaler at du udnytter pladsen bedst muligt og vælger et stort rundt sofabord, som ofte passer bedst til hjørnesofaen, U-sofaen eller sofa med tilhørende lænestole. Så bare på billedet over, hvor det store runde sofabord virkelig kommer til sin plads i dette hyggelige sofa område.

Sofabord uden ben

Et af tidens største tendenser er sofaborde uden ben. Det simple men unikke design tilføjer et touch af luksuriøsitet til dit hjem. Gå efter et sofabord uden ben i marmor, som giver et råt men elegant udtryk. Bordet er praktisk men fungerer også som en smuk skulptur, der fremhæver de pyntegenstande som placeres på sofabordet.

Tilbage til blog