Hvilket spisebord skal jeg vælge?

Hvilket spisebord skal jeg vælge?

Spisebordet er midtpunktet i det moderne hjem. Det er familiens samlingspunkt, hvor der spises, laves lektier og hygges. Spisebordet er om noget et vigtigt element i ethvert hjem, og derfor er det også vigtigt, at du vælger det helt rigtige spisebord til dit hus eller lejlighed.

Spiseborde kommer i alverdens former og farver og kan være rustikt, stilrent, moderne og praktisk. Vi guider dig igennem de forskellige typer af spiseborde og giver dig gode tips til, hvordan du vælger det rette spisebord til dit hjem.

Hvilken størrelse skal spisebordet have?

Først og fremmest er det vigtigt at beslutte, hvor stort dit spisebord skal være. Start med at gøre dig overvejelser om, hvor mange mennesker, der skal være plads til, samt, hvor stort dit rum er.

Selvom spisebordet ikke skal rumme mange siddepladser i hverdagen, skal du overveje, hvor mange der skal være plads til, når du får gæster. Vi anbefaler, at du vælger et bord med udtræk, så spisebordet ikke fylder meget i hverdagen, men kan udvides efter behov.

Når du skal beslutte bordets størrelse, er det vigtigt at vurdere, hvor meget afstand og luft, der er til rummets andre møbler og vægge.

Tip! læg papir ud på gulvet i det valgte spisebords størrelse, så man får en fornemmelse af, hvor meget bordet kommer til at fylde.

GUBI - MOON DINING TABLE - ELLIPTICAL, 260X105 - BROWN/BLACK STAINED VENEER LACQUERED

Det store spisebord

Hvis du er så heldig at have en stor spisestue, er det ideelt at fylde rummet ud med et stort og smukt spisebord. Lad det store spisebord få massere og rum og luft fra vægge og møbler, således, at spisebordet bliver den centrale del af rummet. Fordelen ved det store spisebord er, at det har plads til mange mennesker. Det er derfor det perfekte bord til dig, som har en stor familie eller elsker at have mange gæster.

HOUSE DOCTOR BORD, SLATED, L70 x B70 x H76 cm - Find bordet i vores sortiment af spiseborde

Det lille spisebord

Hvis du bor i en lille lejlighed kan det være svært at gøre plads til et stort spisebord. Gå efter et mindre spisebord, som ikke tager meget plads og nemt kan placeres i enten køkkenet eller din lille stue.

Tip! Vælg et mindre spisebord med smalle bordben, som gør at bordet ikke virker så tungt i din indretning.

Hvilken form skal mit spisebord have?

Når du skal vælge den rette form til dit spiseborde afhænger det både af rummet og din egen personlige indretningsstil. Hvis spisebordet skal stå i et større rum, kan du med fordel vælge et stort rundt bord, som kan stå i midten. Læs med og find ud af om du skal vælge et rundt, kvadratisk eller rektangulært spisebord til dit hjem.

Find EBERHART spiseborde her

Rundt spisebord

Det runde spisebord er populært og med god grund. Den runde form skaber den idelle ramme for en god atmosfære. Bordet giver plads til samvær og gode samtaler, som alle om bordet kan være med i. Udover dette, kan et rundt bord også være med til at bløde op og skabe kontrast i din indretning. Hjemmet er ofte præget af mange firkanter og skarpe kanter, placer derfor dit runde spisebord midt i rummet for at løsne hjemmet op.

Er du i tvivl om, hvor stort dit runde spisebord skal være? Få en idé om det i skemaet under:

DIAMETER

OMKREDS

ANTAL PERSONER

130 cm

408 cm

6

170 cm

534 cm

8

213 cm

669 cm

10

255 cm

801 cm

12


Se MENU spiseborde

Kvadratisk spisebord

Det kvadratiske spisebord er det ideelle valg, hvis du bor småt. Et kvadratisk spisebord er ofte et lille bord, som ikke optager meget plads i rummet. Da bordet er småt, vil der ofte kun være plads til max. fire personer. Dog giver dette en hyggelig følelse af intimitet og nærhed.

Tip! Træk dit kvadratiske bord ud fra væggen og tilføj stole på alle kanter, så udnytter du bordet mest muligt.

TRUE NORTH DESIGNS, SALON UDTRÆKSBORD, EG/OLIE

Rektangulært spisebord

Hvis du vælger et rektangulært spisebord, skal du tage højde for bredden på bordet. Et bredt bord giver mere benplads, og et smalt bord giver en hyggelig og intim stemning. Du skal også være opmærksom på, at bordet ikke kommer til at virke for stort og tomt, hvis I sjældent samles mange om bordet. Vi anbefaler derfor, at du vælger et rektangulært spisebord med udtræk, så det kan justeres efter behov.

Spisebord med flere funktioner

Et spisebord skal kunne rumme alt fra middage til lektier. Derfor kan det være smart at vælge et spisebord, som har praktiske funktioner. Gå efter et bord med fx. udtræk eller klap-sammen og få mest ud af dit spisebord.

BRUUNMUNCH, PLAYDINNER ROUND Ø120/220 UDTRÆKSBORD, EG, NATUROLIE

Spisebord med udtræk

Et rundt spisebord med udtræk er både praktisk og flot. Det runde bord er perfekt til at skabe en god atmosfære og give plads til samvær. Med et rundt bord med udtræk kan du tilpasse dit bord til hverdags brug og fest.

HAY - TILT TOP TABLE - HVID

Klap-sammen spisebord

Hvis pladsen er meget trang, anbefaler vi, at du vælger et bord, som nemt kan klappes sammen og pakkes væk. Se bare dette smukke og praktiske Tilt-Top Table, der er designet af Scholten & Baijings for HAY. Spisebordet har den smarte funktion, at det nemt kan klappes sammen, når det ikke er i brug.

HOUSE DOCTOR - SPISEBORD, PARTY, NATUR

Spisebord med bænk

Dit spisebord er et vigtigt og centralt møbel i din indretning. Det er her, hvor du og familien samles i hverdagen - og når I holder fest. Vælg et spisebord med matchende bænk for at skabe et afslappet, men unikt look til din spisestue. En bænk giver flere siddepladser end stole, hvilket betyder, at du kan få plads til flere ved bordet.

Spisebordet Party fra House Doctor har et flot og rustikt look. Sammensætningen af den rustikke bordplade i mangotræ og det rå jernstel, giver et moderne industrielt udtryk til dit hjem.

FRAMA - F56 TRESTLE TABLE | INCL PLANKS

Det multifunktionelle spisebord

Er du på udkig efter et bord, som ikke kun kan bruges som spisebord? Ligesom alle andre møbler, kan dit spisebord gå af mode eller blot ikke passe til din bolig længere. Vælg derfor et bord, som kan bruges i andre funktioner, hvis du ikke længere vil have det som spisebord. Et godt bud er dette Trestle Table fra Frama med et industrielt og enkelt udtryk. Som vist på billedet, kan bordet også bruges som et arbejdsbord.

Hvilket materiale skal jeg vælge til mit spisebord?

Når det kommer til at vælge materialet til dit spisebord, kommer det i høj grad an på dine behov. Hvis du har børn, skal du vælge et spisebord i et materiale, som ikke er sart og nemt kan tørres af. Tænk over, hvad dine behov er og hvordan du ønsker at bruge bordet.

HANDVÄRK - DINING TABLE, B185, BLACK

Marmor spisebord

Marmor har længe været et populært og eftertragtet materiale til spisebordet. Et marmor spisebord giver et elegant og eksklusivt look til dit hjem. Udover dette, er marmor et materiale, som kan holde til det meste.

BENT HANSEN - MEET TABLE, EG/OLIE

Spisebord i træ

Et spisebord i træ er super populært og passer ind i de fleste hjem. Se bare dette lækre og moderne spisebord fra Bent Hansen. Den naturlige bordplade i eg kombineret med de rå stålben skaber en perfekt harmoni.

FERM LIVING - FLOD TILES DINING TABLE, TERACOTTA/BLACK

Spisebord med detaljer

I 2020 var de trendy flise-borde ikke til at komme udenom. Og det holder stadig! Vælg et spisebord, som kombinerer tidens trends med et tidsløst design, for at få et unikt og lækkert udtryk. Dette smukke Flod Dining Table forener form og funktion. Fliserne er lavet i italien ved hjælp af det fineste ler fra Floden Po.

WENDELBO - COIN DINING TABLE, BLACK

Statement spisebordet

Må dit spisebord gerne vække opsigt? Så skal du vælge et smukt spisebord i en unik farve eller design, som kan fungere som blikfang i din indretning. Selvom spisebordet skal være praktisk, må det også godt være smukt. Hos Moodings finder du mange dekorative spiseborde, som kan pifte dit hjem op.

MENU - SNAREGADE TABLE OVAL, BLACK/DARK STAINED OAK

Match dit spisebord til resten af din indretning

Hvis du elsker et sammenhængende look med en rød tråd i din indretning, kan du med fordel matche dit spisebord til resten af dit hjem. Udvælg dit spisebord så det matcher til materialer eller farver i det hjem. Lad dig inspirere af dette billede, hvor både spisebord og stole passer til både trægulv og bjælke.

Tilbage til blog