Hvor høj skal en stol være?

Hvor høj skal en stol være?

barstole

Stole er en uundgåelig genstand i hjemmet. De pynter og tilføjer praktisk komfort i både køkken, spisestue og kontor. Vi bruger stolene hyppigt og det er derfor også vigtigt, at de både har det rette æstetiske udtryk og høj komfort. I denne artikel guider vi dig til, hvilken højde dine forskellige stole skal have.

Hvor høj skal en barstol være?

En barstol er ikke kun noget man finder på et værtshus eller en restaurant. De smarte stole flyttede for alvor ind i de private hjem i takt med, at samtalekøkkener og køkkenøer kom frem. Derfor, skulle man nu bruge en smal stol, som var høj nok til at passe til køkkenbordet. I dag er barstolene super populære særligt hos børnefamilier, hvor børnene kan sidde ved køkkenbordet og lave lektier i mens forældrene laver mad.

De fleste barstole kan justeres i højden, hvilket derfor betyder, at de kan passe til de fleste køkkenborde eller barborde. En god tommelfingerregel er dog, at der skal være ca. 30 cm mellem bordpladen og sædet på stolen. Barstole til køkkenbordet er også kendt som counterstole. Disse stole har en standard højde på 65 cm, som passer til et køkkenbord på 95 cm.

Et standardmål for barborde er 105 cm, derfor vil en passende barstol i dette tilfælde være 75 cm højt.


spisebordsstole

Hvor høj skal en spisebordsstol være?

Spisebordsstole er et must i alle hjem! Vi tilbringer mange timer rundt om spisebordet, både til måltider, hyggelige samtaler, spil og lektier. Af samme årsag er det uhyre vigtigt, at dine stole har den rette højde i forhold til dit spisebord, så du opnår den højeste komfort.

Start altid med at tage forbehold for, hvem, som primært skal sidde i stolene. Hvis det er personer, som både er væsentligt lavere eller højere end gennemsnittet, er det vigtigt, at du sikrer dig, at de også sidder behageligt på stolene. Sædehøjden på en spisestol er typisk mellem 45-50 cm. I forbindelse med dette, skal du sikre dig, at der er et mellemrum på ca. 25 cm mellem bord og stolesæde, således, at der er plads til benene også. Tjek tabbelen for at se, hvilken højde din spisebordsstol skal være:

Højde

Stolehøjde

Bordhøjde

120 cm

30 cm

52 cm

150 cm

38 cm

64 cm

165 cm

42 cm

70 cm

180 cm

45 cm

73 cm

kontorstole

Hvor høj skal en kontorstol være?

Højden på din kontorstol er langt mere specifik og individuel end de andre stole. Det er vigtigt, at din kontorstol er indstillet således, at den passer perfekt til dig. Hvis du sidder meget ved skrivebordet er det vigtigt at den stol er ergonomisk og sikrer dig, at din kropsholdning er optimal. Det er hårdt for kroppen at sidde ned i flere timer, derfor anbefaler vi også, at du kombinerer en god kontorstol med et bord med hæve-sænke funktion, så du kan veksle mellem siddende og stående positioner.

En god tommelfingerregel er, at dine albuer skal hvile på bordet når du sidder ned.

Tilbage til blog