Hvor stort skal et sengetæppe være?

Hvor stort skal et sengetæppe være?

sengetæppe

Soveværelset er et af de steder, hvor vi tilbringer aller mest tid. Derfor skal soveværelset også indbyde til afslapning og skabe de bedste rammer for en god nattesøvn og behagelig stemning. Der er mange måder at skabe varme, hygge og elegance i soveværelset. En af de nemmeste måder at tilføje et strejf af hygge og luksus er uden tvivl at pynte sengen med et sengetæppe. Sengetæppet er en nem og billig måde at give dit soveværelse et element af hotel-luksus eller hyggelig sommerhus-følelse.

Sengetæppet kan også nemt skiftes ud og tilpasse sig efter dit humør og/eller årstid. Bring foråret ind i soveværelset med et fint sengetæppe i lyse farver og print, eller skab et mere afdæmpet udtryk med et sengetæppe i en varm og dyb farve til vinteren.

Hvor stort skal dit sengetæppe være?

Det kan godt være lidt af en udfordring at vælge den rette størrelse sengetæppe til din seng. De fleste vil gerne have et sengetæppe, som også kan hænge ud over sengen, hvilket kan forvirre når det kommer til mål på sengetæppet. En god tommelfingerregel er dog, at dit sengetæppe skal være omkring 20 centimeter bredere end din seng (på begge sider). Ønsker du derimod, at dit sengetæppe skal passe perfekt til kanterne på din seng, skal du blot følge sengens almene mål.

4 tips til at vælge det rette sengetæppe

1. Materiale

Når det kommer til at vælge det perfekte sengetæppe til dit soveværelse, skal du først tænke over, hvordan du ønsker at bruge sengetæppet. Hvis sengetæppet blot skal være til pynt når du reder sengen, behøver du ikke at være så kritisk når det kommer til, hvilket materiale sengetæppet er. Ønsker du derimod også at bruge tæppet i sengen når du sover, så er det vigtigt, at du vælger et sengetæppe i naturmateriale. Dette kunne for eksempel være et sengetæppe i bomuld, som også let kan vaskes med resten af dit sengetøj.

2. Størrelse

Som tidligere nævnt, kommer sengetæpper i forskellige former og størrelser. Find derfor ud af, hvilken style, som passer til din indretning og behov. Du kan for eksempel vælge et mindre sengetæppe med frynser, som kan ligge på tværs i enden af sengen - det giver et lækkert lille strejf af farve og form til sengen. Er du mere til det klassiske udtryk, kan du vælge et sengetæppe i ‘fuld størrelse’, som dækker hele sengen.

3. Farve

Sengetæpper kommer i et hav af forskellige farver - så du vil med garanti kunne finde et sengetæppe, som matcher til din indretning. Gør dig tanker om, hvorvidt du ønsker, at sengetæppet skal matche til resten af indretningen af soveværelset og dermed fungere som en rød tråd, eller, om sengetæppet skal skille sig ud med en frisk farve, som giver liv og personlighed til soveværelset.

4. Mønster

Ligesom med farver, findes sengetæpper også i et hav af forskellige mønstre. Hvis du gerne vil have, at dit sengetæppe skal matche til de resterende farver i soveværelset, men alligevel gerne på skille sig en smule ud og skabe lidt kontrast, er et godt tip at vælge et sengetæppe med mønster. På denne måde, kan du stadig holde dig i samme farveskala, men bruge mønsteret til at skabe lidt struktur og kant til sengen.

Tilbage til blog