Sådan sidder du bedst i din stol

Sådan sidder du bedst i din stol

stole om bord

Den seneste tid har budt på en masse hjemmearbejde, hvor mange har været nødsaget til at bruge adskillige timer foran skærmen stillesiddende på en stol. De fleste arbejdspladser tilbyder specielt indstillede ergonomiske stole til stillesiddende arbejde - men når kontoret flytter hjem, er det altså stadig vigtigt, at man har den bedst mulige siddestilling, så man kan forebygge og undgå skader på særligt ryg og nakke. Vi giver dig gode råd til, hvordan du opnår den mest optimale siddestilling, når du arbejder hjemmefra.

Sådan finder du den korrekte siddestilling

Svaret er desværre ikke helt så simpelt - det er nemlig meget individuelt, alt efter kroppsbygging, højde og eventuelle nuværende skader, som man skal have fokus på. En ting er dog vigtigt og gældende for alle - variation! Det bedste tip til den mest optimale siddestilling er nemlig at skifte stilling. Din krop har ikke godt af at være fastlåst i samme stilling over længere perioder og det er derfor vigtigt, at du tilføjer lidt variation i løbet af dagen for at holde kroppen i gang. Rejs dig gerne op et par gange i timen og sørg for at få løsnet op i ryg og nakke ved at lave lette vrid og stræk.

Udover variation, er der visse gode råd og forholdsregler du skal tænke på, når du skal sidde på en stol i længere tid.

  • Når du sidder på stolen, skal dine fødder kunne ligge fladt på gulvet under dig
  • Hold altid dine ben og arme i en 90 grader vinkel i siddenstilling
  • Vær påpasselig med at bruge stolens armlæn - man kan let komme til at falde sammen, når man lader kroppen hvile i armlænene
  • Undgå at sidde med benene over kors, da denne stilling giver et vrid i ryggen, som kan lede til smerterSådan skal din computer placeres

Når vi arbejde hjemme, er det også vigtigt, at vi kombinerer en optimal siddestilling med en korrekt placering af vores computer. Når du sidder ved bordet foran skærmen skal der være plads til, at du kan hvile begge underarme på bordet og samtidigt nå tastaturet uden besvar. Generelt er det bedst at kigge en anelse ned i skærmen, en god tommelfingerregel er omkring 40 grader. Afstanden til skærmen må heller ikke være for nær eller for lang - brug derfor din arm som målestok og lad ikke afstanden til din computer være mere end din armslængde. Når det kommer til at kigge ind i computerskærmen er variation også det bedste tip! Aflast de små muskler i øjnene ved at ændre afstanden til skærmen engang imellem og husk at kigge ud ad vinduet så du kan få lidt naturligt sollys og dermed forebygge øjentræthed.

Tilbage til blog