Indret stuen med en mindre sofa

Indret stuen med en mindre sofa

sofaer

Trænger stuen til et nyt frisk pust, eller skal du flytte til noget mindre? Så har du nok brug for en ny og lækker sofa, som passer perfekt til dine nye behov. Læs denne guide for at få gode råd til, hvordan du indretter stuen med i 2 eller 3 personers sofa.

En mindre sofa

Mange af os bor i lejligheder eller huse med mindre stuer og kan derfor ikke investere i en kæmpe sofa. Måske har du faktisk pladsen, men foretrækker en simpel og mindre sofaopstilling frem for den større hjørnesofa. I disse tilfælde er en 2, 2,5 og 3 personers sofa de rette valg for dig.

Størrelsen på en 2 eller 3 personers sofa kan variere alt efter model og stil. Standardmål for en 2 personers sofa er ca. 130-180 cm og en 3 personers sofa vil være ca. 190-230 cm. Vi anbefaler, at du altid måler stuen op or at sikre dig, at du altid vælger en sofa, som passer i længde og bredde.

Den rette sofa til dig

Når du skal ud og investere i din nye sofa er det selvfølgelig vigtigt, at du sidder godt og oplever høj komfort - ligegyldigt, hvor stor sofaen er. Den bedste måde at sikre dette er, at afprøve sofaen. Udover komfort er der dog andre aspekter, som også er vigtige for, at du finder den rette sofa:

Læder eller stof?

Det er bestemt en smagssag om du bedst kan lide en sofa i læder eller stofbetræk. Tænk over, hvilket look, som bedst passer til din stue. En sofa i læder vil tilføje et mere rustikt og naturligt udtryk til stuen, hvor en sofa i stof skaber en blød følelse af hygge.

Fordelen ved at vælge en sofa i læder er, at den er nem at holde og rengøre. Det er ofte nok blot at tørre sofaen af med en fugtig klud, hvis der kommer pletter eller snavs på sofaen.

Design

Sofaer kommer i et hav af farver og designs. Hos Moodings har vi et stort udvalg af 2 og 3 personers sofaer, som passer til enhver stil. Sofaen er et stort møbel i stuen. Vælg enten at lade din sofa være en markant kontrast, eller hold det mere neutralt og minimalistisk. Hvis du ønsker at skabe en interessant og levende kontrast i din stue, skal du være en smule modig og vælge en sofa en et spændende print eller frisk farve. Er du mere til et tidsløst og traditionelt udtryk i stuen, kan du vælge en mere neutral sofa, som passer til resten af din indretning.

Placering

Det er helt op til dig, hvor du ønsker at placere din sofa. Det bedste tip er at prøve sig frem, så man bedst for en følelse af, hvor sofaen står bedst. Vær opmærksom på, at området omkring sofaen ikke må føles for sammenklemt. Husk også, at du ikke skal placere din sofa i direkte sollys, da lyset kan afblege både stof og læder.

Tilbage til blog