Inspiration: Indretning med knager & knagerækker

Inspiration: Indretning med knager & knagerækker

Knager og knagerækker er et musthave i alle hjem. Den praktiske tilføjelse bruges til at skabe orden i en ellers travl og kaotisk hverdag. Knager og knagerækker er både æstetiske og praktiske og kan uden tvivl bruges i alle hjemmets rum. I denne guide giver vi dig gode til, hvor og hvor højt du skal placere dine knager og knagerækker.

Hvor højt skal knager hænge?

Når det kommer til, hvor højt du skal placere dine knager eller knagerække, skal du fokusere på funktionen. Hvad skal knagen bruges til og hvor? Hvor højt knagen skal hænge afhænger nemlig kun af, hvad dit behov er. Hvis knagerækken for eksempel skal hænge i entrén, er den nødt til at hænge højt nok til, at overtøjet ikke rammer gulvet. Huser familien medlemmer i flere forskellige højder, kan det være en bedre løsning at vælge flere små knager. På denne måde kan man placere knagerne i forskellige højder så alle kan nå deres overtøj uden at noget kommer til at ramme gulvet.

Vælg en knagerække, som passer til belastningen

Knager og knagerækker kan og skal bruges til mange forskellige ting i hjemmet. Af samme grund er der også stor forskel på, hvor meget din knagerække kan holde til. Hvis du for eksempel bruger en enkelt knage på toilettet til et lille håndklæde eller i køkkenet til en grydelap eller to, er belastingen på knagen ikke særlig stor. Kigger man derimod på knagerækken i entreen, som skal holde tunge vinterjakker og halstørklæder, kan belastingen hurtigt blive stor - og til tider for stor. Vær derfor opmærksom på, hvor meget din knagerække kan holde til, alt efter hvilken funktion den skal have.

I forlængelse af dette, er det også værd at være opmærksom på, hvilke mindre funktioner din knage er udstyret med. I mange tilfælde kan det være en fordel at vælge knager med indhak eller kroge, således, at dit tøj og andet ikke glider af.

Indret med knager og knagerækker

Entrén er ikke det eneste rum i dit hjem, hvor knagerækken uden tvivl vil gøre gavn. Knager og knagerækker er den perfekte praktiske tilføjelse til de fleste rum og vil med garanti både pynte og skabe orden i dit hjem.

Knager til entréen

Du behøver ikke at vælge den traditionelle knagerække til entréen! Skab et lækkert og stilrent udtryk med flotte knager, som stadig er praktiske og holdbare til dit overtøj. Disse smukke knager fra Menu er perfekte til overtøj og tilbehør og kan let fastgøres til enhver væg uden synlige skruer. Vi er vilde med den “less is more” tidsløse og lækre æstetik, som definerer Afteroom Coat Hanger serien. Knagerne kan både hænge vandret og lodret alt efter behov.

Knager til køkkenet

Køkkenet er måske ikke det første rum, du tænker på, når du tænker på placeringen af knagerækken. Men ikke desto mindre passer knagerækken perfekt ind i det ofte fyldte køkken. Mange oplever, at skabe og bordplads hurtigt fyldes ud i køkkenet. Derfor er det oplagt at se på alternative løsninger til, hvordan du bedst opbevarer ting i køkkenet uden, at det virker rodet. Hæng en elegant og stilet knagerække på væggen i køkkenet, hvor du kan hænge nogle af de køkkenredskaber, som du bruger aller mest. På denne måde har du altid redskaber lige ved hånden. Det er både praktisk og æstetisk lækkert!

Knager på badeværelset

Vi er nok mange, som kender til frustrationen ved, at håndklæderne altid glider af knagen og ender i en rodet bunke på gulvet. Brug derfor en smart ‘towel holder’ eller knager med indhak, som sikrer at dine håndklæder bliver, hvor de skal. Hos Moodings er vi vilde med By Wirth, som har lavet de smarte knager, som ses på billedet. Knagerne er lavet af eg i et simpelt men stilet design. De er designet med et 8 mm dybt indhak, som sikrer, at håndklæder eller andet ikke glider så nemt af knagen. I samme serie findes den flotte ‘towel hanger’ i eg og smukt kernelæder, som er perfekt til at hænge håndklæderne på.

Knager til børneværelset

En knagerække er et must have på børneværelset. Knagerækken hjælper ikke blot med holde rod væk fra gulvet, men den sikrer også, at dit barn har nem adgang til små tasker eller tøj. Brug knagerækken til, at dit barn nemt kan hænge alt fra skoletaske til udklædning, og undgå, at de skal rode hele skabet igennem, hver gang, at de skal have fat i det. Vær derfor også særligt opmærksom på, at du ikke hænger knagerækken for højt på børneværelset, så du sikrer dig, at dit barn kan nå.

Små knager med mange funktioner

Knager kan bruges til et utal af ting! Måske nyder du at læse avisen på toilettet, eller har indrettet stuen med en hyggelig lille krog, hvor du kan slå benene op og læse dit yndlings blad. Mulighederne er mange. Se bare denne smukke og praktiske multikrog, som kan anvendes på utalligemåder. Double Loop i egetræ kommer med to ringe i kernelæder og er perfekt til magasiner eller små håndklæder på badeværelset.

En knagerække eller flere knager

Knager og knagerækker er en nødvendighed i det fleste hjem. Hvorvidt du vælger at bruge en hel knagerække eller én eller flere kanger, afhænger af din stil og dit behov. I mange tilfælde kan det være nok med én knage, hvor det i andre tilfælde er mere praktisk med en hel knagerække - valget er op til dig.

Du går aldrig helt galt i byen med en traditionel knagerække, som er perfekt til entréen, men også til køkkenredskaber i køkkenet. Indretning med flere separate knager er virkelig blevet populært, og det er med god grund! Enkelte knager er perfekte til viskestykker i køkkenet eller håndklæder på badeværelset, men de er også geniale i entréen.

Når du indretter med knager, kan du placere dem i forskellige højder, så du sikrer dig, at alle i familien kan nå. Knagerne er også ideelle til, at få mest ud af pladsen. Entéen kan være svær at indrette og ofte virke lidt tom og kold. Spred derfor knagerne ud over væggen, så du bedst udnytter den ellers smalle plads og både kan hænge pyntegenstande og overtøj.

Tilbage til blog