Opskrift: Svensk kladdkage med stikkelsbærmousse

svensk-klatkage-med-stikkelsbaermousse
Servér den smukkeste sommerkage næste gang du får gæster på besøg, eller lav den til dig selv en helt almindelig tirsdag aften - det skal vi ikke blande os i ;) Men uanset hvem, der skal spise den, kan vi godt love en oplevelse ud over det sædvanlige. Kagen her er sød, frisk, crunchy og blød på samme tid.
Vi har lagt den på en stor hvid riflet tallerken fra Royal Copenhagen, der gør hele udtrykket endnu finere.


Sådan laver du kagen:


Kagebund:
150 gr. Smør
100 gr. Marcipan
1 tsk stødt Kardemomme
3 Æg
2 1/2 dl. Rørsukker
2 1/2 dl. Økologisk hvedemel
2 tsk. Vaniliesukker
1 knivspids salt

Smelt smør og rør marcipan i smørret. Pisk æg og sukker til det er godt luftigt og bland resten af ingredienserne sammen med smør/marcipan og æg/sukker.
Hæld dejen op i en velsmurt rund springform (25-30 cm). Bag 20-25 min ved 175 grader midt i ovnen. Lad bunden blive helt kold, og sæt den i en kagering, som er forret med lagkageplast.

Stikkelsbærcreme:
5 blade husblas
300 gr stikkelsbærgrød (vi har plukket røde stikkelsbær i haven som er kogt med sukker og en vaniljestang )
150 gr sukker
1 tsk. Vaniljesukker
4 pasteuriserede æggeblommer
4-5 dl. Økologisk piskefløde

Blød husblas op i min. 5 minutter i koldt vand. Pisk æggeblommer, vaniljesukker luftigt med almindeligt sukker. Tilsæt frugtgrød så den er samlet med sukkermassen til en dejlig creme. Pisk fløde til skum og vend flødeskum i frugtcremen. Lun derefter 1 dl frugtgrød og bland den opblødte husblas i frugtgrøden. Tag en spiseskefuld af cremen og bland med frugt/husblasmassen. Vend blandingen i resten af cremen og bland forsigtig sammen. Den lækre creme hældes i formen ovenpå bunden. Sæt på køl eller frost til cremen har sat sig og er fast.

Stikkelsbærgelé:
2 dl. Saft
3 blade husblas
Endnu engang blødes husblas op i min. 5 minutter i koldt vand. Varm saften og bland den udblødte, vredne husblas i. Lad saften blive lun og held den forsigtigt på toppen af den koldekage.

Pynt med bær, spiselige blomster, brændt hvid chokolade eller hvad du selv synes ser fint ud.

Velbekomme!
Tilbage til blog