Royal Copenhagen - Flora

Royal Copenhagen - Flora

I 2012 lancerede Royal Copenhagen det smukke håndlavede Flora stel. Flora er en moderne fortolkning af det historiske Flora Danica stel. Flora giver et frisk udtryk til de klassiske danske planter og blomster og bringer den danske natur indenfor i en unik borddækning. Sættet består af 49 dele, her i blandt kopper, tekande, fade og flere forskellige tallerkner. Hver del er dekoreret i et unikt blomstermotiv inspireret af den danske natur.

Historisk arv fra Royal Copenhagen Flora

Flora stellet er inspireret af det historiske Flora Danica stel, som i sandhed er en dansk kulturskat. Det udsøgte blomstermotiv og unikke håndværk er grundstenene bag det smukke stel. Flora Danica er et af verdens mest prestigefyldte og luksuriøse porcelæns kollektioner. Det første Flora Danica stel blev bestilt af Kong Christian VII som en diplomatisk forsoningsgave til Katharina Den Store, Kejserinde af Rusland. I dag, bliver hvert enkelt stykke porcelæn stadig lavet i hånden, ligesom det gjorde tilbage i 1700-tallet, hvor stellet blev til.

Designeren bag Flora stellet

Flora er designet af den danske mode- og kostumedesigner Anja Vang Kragh for Royal Copenhagen. Anja Vang Kragh er bedst kendt for at arbejde med store modehuse som Stella McCartney og Dior, men i 2012 kastede hun sig over porcelæn, og skabte det smukke Flora stel for Royal Copenhagen. Flora stellet viser den fortryllede og poetiske blomsterverden. Hvert enkelt stykke i Flora kollektionen er udsmykket med sit eget unikke motiv, håndplukket af designeren. Med de smukke blomster- og plantemotiver, formår Anja Vang Kragh at bringe den danske natur ind i dit hjem.

Glimt af dansk natur

Flora stellet er inspireret af den danske natur og hver enkelt steldel er prydet af en smuk blomst- eller plante. Temaet bag kollektionen er som navnet indikerer, Flora, som er et botanisk udtryk for planter. Derfor, kan man finde en masse klassiske danske haveblomster såsom magnolia, iris, mælkebøtter og rhododendron i den smukke kollektionen.

Om Royal Copenhagen Flora stellet

Der er bestemt ikke gået på kompromis med kvalitet og design i den smukke Flora kollektion. Hvert stel er lavet i unikke og fortryllende farver. Motivet er trykt med op til 20 farvelag og kanten er håndmalet med 23 karat guld. Derfor, anbefaler vi, at du altid vasker Flora af i hånden, for at undgå slid på dit porcelæn

Tilbage til blog