Royal Copenhagen - Musselmalet Riflet

Royal Copenhagen - Musselmalet Riflet

Musselmalet Riflet er det første stel fra Royal Copenhagen og blev skabt i 1775. På trods af, at stellet er 246 år gammelt, er det stadig populært og elsket verden over.

Meget har forandret sig siden 1775, men det smukke og tidløse stel produceres stadig som i begyndelsen. Det klassiske blå blomstermønster varetages som et stykke kunstværk og bliver omhyggeligt malet i hånden.

Royal Copenhagen tallerken

Royal Copenhagen - Mønster Nr. 1

Da musselmalet Riflet er det første stel, har det fået tilnavnet ‘Mønster Nr. 1’. Derfor, kan man finde tallet 1 på undersiden af hvert stykke Musselmalet Riflet porcelæn. Hvert enkelt stykke porcelæn bærer sin egen unikke historie og signatur; det kongelige stempel, de tre bølger og malerens personlige mærke.

En tidsløs klassiker fra Royal Copenhagen

Traditionen og håndværket bag Musselmalet Riflet er givet videre fra blåmaler til blåmaler siden 1775. Det ikoniske stel har dannet grundlaget for mange af Royal Copenhagens stel og er derfor stadig en stor inspiration og rød tråd for Royal Copenhagen. Musselmalet Riflet er i sandhed blevet dansk kulturarv og en tidløs klassiker. Det elegante hvide porcelæn, klare blå-farvede mønster og klassiske rifler går aldrig af mode og vil pynte i ethvert hjem.

Historien bag Musselmalet Riflet

Der findes mange historier om betydningen og oprindelsen af det ikoniske navn ‘musselmalet’. Ingen ved med sikkerhed, hvor navnet stammer fra. Nogle mener, at navnet refererer til porcelænets riflede kant, som kunne minde om en muslingeskal, eller stellets koboltblå farve, som også kaldes ‘musselfarve’

Inspiration fra Østen

I 1700-tallet forelskede mange europæiske lande sig i Østens smukke porcelæn. Særligt Kinas uovertrufne porcelæn, som repræsenterede velstand og udsøgt smag, var en eftertragtet vare i Europa. Det smukke kinesiske porcelæn dekoreret med fantastiske blå toner på det skinnende hvide porcelæn, danner derfor baggrund og inspiration for Royal Copenhagens første blå og hvide stel - Musselmalet Riflet.

Det blomstrede mønster fra Royal Copenhagen

En smuk detalje ved stellet er den centrerede rose. Porcelænsmønstret har udviklet sig siden, at stellet kom til verden i 1775, men de grundlæggende og historiske karakteristika er bevaret gennem generationer. Igennem tiden er stellets fantastiske mønster blevet genfortolket og genanvendt. Det blå-blomstrede mønster er blevet malet i nye former og farver, men fandt sit endelige udtryk i begyndelsen af 1800-tallet.

Sådan passer du dit Musselmalet Riflet porcelæn

Vi giver dig her gode råd til, hvordan du bedst passer på dit Musselmalet Riflet stel fra Royal Copenhagen.

Opvaskemaskine

Musselmalet Riflet er et stel med dekoration i traditionelt underglasur, højbrændt porcelæn, og kan derfor godt tåle at komme i opvaskemaskinen. Er du heldig at have arvet et stel fra dine bedsteforældre, kan du også roligt lade dette få en tur i opvaskemaskinen.

Mikrobølgeovn

Som udgangspunkt, kan alle stel fra Royal Copenhagen uden metal dekoration tåle at komme i mikrobølgeovnen. Vi anbefaler dog, at du altid følger produktinformationen for det enkelte produkt.

Ovn

Musselmalet Riflet er ovnfast og kan generelt tåle at komme i en almindelig ovn. Man skal dog være opmærksom på forsigtigt at varme og køle stellet ned, da temperaturforskellen kan blive så stor, at porcelænet kan revne og gå itu.

Fryser

Alle stel fra Royal Copenhagen kan tåle at komme i fryseren. Man skal dog være opmærksom på ikke at varme porcelænet for hurtigt op ved optøning.

Spor af brug

Det er desværre svært at undgå, at dit stel for spor af brug. Et godt tip til afsmitning fra bestik er wienerkalk, der som regel kan fjerne disse mærker.

Misfarvning

Med tiden kan kaffe og te misfarve dine krus og kopper. Disse misfarvninger kan fjernes med blødt skurepulver, ved iblødsætning i en let klorinopløsning. Du kan også forsøge dig med det gamle husråd og bruge en skuresvamp med groft salt.

Tilbage til blog