DIY - Sådan ombetrækker du dine spisebordsstole

DIY - Sådan ombetrækker du dine spisebordsstole

Måske har du forelsket dig i et par smukke og antikke stole fra genbrug eller blot ønsker at give dine nuværende spisebordsstole en lille makeover. I denne guide giver vi dig de bedste tips til, hvordan du selv kan ombetrække dine spisebordsstole.

1. Fjern det gamle betræk

Start altid med at fjerne spisebordsstolens gamle betræk før du sætter det nye på. Det gamle betræk vil efterlade grimme buler under det nye betræk, hvis det ikke fjernes. Du kan fjerne betrækket ved at fjerne de gamle klemmer på undersiden af spisebordsstolens sæde.

2. Skumpolstring på spisebordsstole

Når du har fået det gamle betræk af, er det tid til at vurdere, hvorvidt det gamle skum kan bevares eller ej. Tjek skumpolstringens bæreevne ved at trykke med flad hånd på skummet, særligt på midten af sædet, hvor belastingen vil være størst. Hvis du kan mærke forskel på skummet eller ser synlige sprækker/rynker, bør du skifte skumpolstringen på spisebordsstolen, inden du ombetrækker den. Fjern skummet med spartel eller riv det af med fingrene.

Det er super nemt at påsætte nyt skum på sædet. Lim blot skummet fast med kontaktlim og skær det overskydende væk langs sædets kanter.

3. Stoffet

Nu er du næsten klar til at sætte det nye betræk på spisebordsstolen! Hvis du har valgt et stof med print eller striber, er det vigtigt, at du starter med at måle og afmærke midten af sædet på stoffet - dette skal både gøres på for- og bagkant. På denne måde sikrer du dig, at mønsteret sidder præcist som du vil have det.

4. Ombetræk sædet med det nye stof

Nu du har sikret dig, at stoffet er placeret rigtigt, kan du begynde af hæfte stoffet fast på sædet med en hæftepistol. Vær særligt opmærksom på, at du ikke hæfter for tæt på kanten, men lidt længere inde på pladen.

Start med at hæfte på de lige sider og tag hjørnerne til sidst.

Det er bedst at starte med kun at klipse stoffet fast med få klips, så stoffet har nemmere ved at forme sig med sædet i takt med, at stoffet strammes omkring sædet.

Det vil ikke altid være nok med en almindelig hånd-klipsemaskine. Lån derfor en hæftepistol med kompressor, hvis du ikke kan klipse stoffet fast til sædet.

5. Hjørnerne

Der vil typisk samle sig en del stof på hjørnerne af sædet, hvilket hurtigt kan se grimt ud, hvis det ikke foldes. Sørg derfor for at fordele stoffet jævnt ud i hjørnerne og klips alle folderne ned med separate klips.

6. Klip

Nu er du næsten færdig og kan snart nyde din ‘nye’ stol! Fix de sidste små detaljer på sædet ved at klippe overskydende stof væk. Du kan dække kanten med rigtig møbelpolster-tape eller farvet tape. Voila! Så har du en stol med et helt nyt udtryk, klar til at pynte i dit hjem.

Tilbage til blog