Sådan vasker du dine puder

Sådan vasker du dine puder

puder og sengetøj

For at sikre dig, at dine puder ikke mister sin bæreevner og med tiden falder sammen, er det vigtigt, at du vasker dine puder regelmæssigt. Afhængigt af, hvilken slags fyld din hovedpude har, bør du vaske den cirka hver 3 - 5 måned, for at forlænge pudens levetid og bevare kvaliteten og funktionsevnen.

Vask

Det kan være en smule omstændigt at vaske dine puder, men det er hele besværet værd, hvis det gøres korrekt. Husk derfor altid at følge den enkelte pudes vaskeanvisning for at sikre det bedre resultat.

Materiale

Hvis dine puder har dunfyld, er det vigtigt altid at vaske puden med et vaskemiddel uden enzymer. Et vaskemiddel uden enzymer sikrer nemlig, at dunenes naturlige fedtlag ikke fjernes under vasken og dermed ødelægger pudens kvalitet og bæreevne. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt et vaskemiddel indeholder enzymer eller ej, kan du med fordel bruge et vaskemiddel specielt til dun-vask for et fejlfrit resultat.

Grader

Dine puder skal vaskes ved 60 grader, for at sikre, at du slipper af med bakterier og husstøvmider, som ofte findes i hovedpuderne. Husstøvmider trives nemlig godt i stof, som udsættes for fugt og temperatur på ca. 20-32 grader, hvilket svarer til ens kroppstemperatur. Skru derfor op for temperaturen ved vask, så du kan komme støvmiderne til livs.

Centrifugering

Når du har vasket dine puder, er det tid til at give dem en tur med centrifugering. Ved at centrifugere dine hovedpuder efter vask, sikrer du dig, at få fjernet mest muligt vand og fugt fra puden, hvilket sænker den samlede tørretid og speeder processen lidt op.

Tørretumbler

Efter du har givet dine puder en tur med centrifugering, kan du komme dem i tørretumbleren. Tør puderne ved ca. 60-80 grader i minimum 5 timer. Ryst gerne dine dyner et par gange undervejs, så dunene kan fordele.

Tip! Tør dine puder med et par tennisbolde, som kan hjælpe med at fordele dunene i hovedpuden.

Tilbage til blog