Guide: Spisebordsstole til rundt spisebord

Guide: Spisebordsstole til rundt spisebord

Spisebordsstole til rundt spisebord 1

Vi er mange, som har valgt at udskifte det traditionelle firkantede bord med et rundt. De runde spiseborde har virkelig sat sit præg på boligindretning og med god grund! En af grundene bag den store popularitet er uden tvivl plads, eller måske mere mangel på samme.

Det runde spisebord er nemlig perfekt, når man gerne vil have en masse plads og luft rundt om bordet, uden at optage et stort areal i rummet. Udover det praktiske aspekt, giver det runde spisebord en helt anden form for hygge og intimitet, da det tillader et godt udsyn til alle omkring bordet - perfekt til både den store og den lille familie.

Et rundt spisebord skaber den perfekte setting til spisning, samtaler og andre hyggelige stunder.

Disse stole passer til et rundt spisebord

Det runde spisebord er en sikker vinder i langt de fleste hjem! Derfor er det også vigtigt, at man får valgt de rette spisebordsstole til at matche bordet og bringe indretningen sammen. Vi giver dig fire gode bud på, hvilke spisebordsstole du skal vælge til dit runde spisebord;

spisebordsstol ved rundt spisebord

Spisebordsstole med armlæn

Det runde spisebord tillader ekstra plads og luft rundt om bordet og er derfor det ideelle bord til spisebordsstole med armlæn. Spisebordsstole med armlæn vil ofte fylde en anelse mere end stole uden og har derfor brug for lidt ekstra luft omkring sig, for ikke at give et tungt udtryk i rummet.

Denne følelse undgår du nemt i din indretning ved at vælge et rundt spisebord. På trods af, at det runde spisebord giver en følelse af mere plads, skal du dog være opmærksom på, at spisebordsstole med armlæn stadig optager mere plads rundt om bordet end stole uden.

Mål derfor dit bord inden du investerer i nye spisebordsstole, så du er sikker på, at alle stolene kan passe rundt om bordet uden, at det virker for klemt.

store spisebordsstol

De store spisebordsstole

Det runde spisebord er perfekt til dig, som ønsker at indrette spisestuen med store og skulpturelle spisebordsstole. Som nævnt tidligere, giver det runde bord en følelse af ekstra plads og er derfor det perfekte valg, når man gerne vil pynte spiseområdet med stole, som nærmest er et kunstværk i sig selv.

De store og skulpturelle stole er et mere utraditionelt indretningsvalg, men ikke desto mindre, giver det et ekstra pift til dit hjem.

Match med benene

Ligegyldigt om dit spisebord er rundt eller firkantet er en god tommelfingerregel altid at vælge spisebordsstole, som matcher til bordets ben. Ved at matche stolene i enten farve eller materiale, skaber du et klassisk og sammenhængende udtryk i din spisestue.

Leg med materialer

Hvis du har forelsket dig i et rundt spisebord med lækre detaljer, såsom kobber kanter eller marmor plade kan du med fordel lege med disse materialer i dine spisebordsstole og skabe et unikt og spændende udtryk til dit spiseområde. Se bare på billedet over, hvor man har valgt at kombinere bløde velour spisebordsstole til de mere rå metal-detajler på spisebordet.

Tilbage til blog