Sådan styler du dit sofabord

Sådan styler du dit sofabord

Stuen er som ofte hjemmets hjerte og skal sætte rammen for en hyggelig og afslappet stemning. Sofabordet har en central placering i sofaområdet og er derfor også en central del af indretningen af din stue.

Med den rette styling af dit sofabord sikrer du dig, at stuens centrale element hverken virker for tom eller for rodet. Style dit sofabord med fine opstillinger af vaser og Coffe Table Books. Byd naturen indenfor med flotte blomster eller sten og sæt den rette stemning med flotte og hyggelige stearinlys.

Mulighederne for styling af dit sofabord er mange! Vi giver dig derfor vores bedste bud på, hvordan du bedst styler dit sofabord og dermed tilføjer et ekstra touch til din indretning af stuen.

Pynt hele bordet

Style dit sofabord ved at inddrage hele bordpladen for at skabe din egen lille personlige udstilling. Dette er især godt, hvis du har mange små pynteting som vaser, æsker eller bøger, som du gerne vil have stående fremme.

Ved at style dit sofabord med en masse forskellige små ting kan du vise din personlighed og skabe en interessent men hyggelig stemning ved sofaområdet. Vær opmærksom på, at du ikke placerer genstandene for tæt, men tillader at de har lidt luft i mellem sig, så bordet ikke virker for proppet.

Skab harmoni med farver

Sofaområdet er stedet for afslapning, hygge og ro. Pynt derfor dit sofabord med genstande, som både matcher med hinanden og de resterende møbler i stuen. Forkuser på, at farvenuancerne komplimenterer hinanden og dermed skaber et sammenhængende udtryk i stuen.

Hvis det bliver en smule for monoton, kan du skabe kontraster ved at vælge pynteting i andre materialer eller alternative former, så din style af sofabordet stadig skiller sig ud og tilføjer lidt kant til stuen.

Bring naturen indenfor

Bring naturen ind i stylingen af stuen med blomster, planter, sten eller andre naturfund. Sofabordet er det perfekte sted at stille en blomstervase, da bordet ofte er placeret centralt i rummet og dermed gør, at de smukke blomster kan nydes fra alle vinkler. Lad den friske og søde duft af blomster fylde stuen og skabe en fantastisk atmosfære.

Skab variation i din indretning ved at skifte blomsterne i takt med årstiderne, så dit sofabord får et nyt og frisk touch. Hvis du ikke har tid til jævnligt at slå et smut forbi blomsterhandleren, kan du vælge at pynte dine vaser med de populære ‘evighed buketter’.

Pynt sofabordet med vaser

Som nævnt før, er et sofabordet det perfekte sted at stille en blomstervase. Men vaser er altså også lige så dekorative uden blomster. Giv dit sofabord et unikt og markant udtryk ved at placere en masse forskellige vaser samlet på bordet.

Du kan enten vælge at samle vaser i samme farve eller udtryk for et mere sammenhængende og roligt udtryk, eller skabe en dynamisk og kreativ følelse ved at vælge vaser i forskellige farver og højder. Ligegyldigt hvad du vælger, er vaser den perfekte måde til at tilføje et dekorativt touch til sofabordet. Hos Moodings har vi et stort udvalg af vaser, som med garanti vil pynte på dit sofabord!

Stilren og monokrom

Skab et stilrent og monokrom look i stuen ved at pynte bordet i en stram farveholdning med fokus på få, men gode ting. Når du holder indretningen i samme farvetoner, skaber du et eksklusivt og tidsløst look, som på ingen måde behøver at være kedeligt. Gå all in ved at bruge pynteting i samme farve og materiale, eller skab lidt kontrast ved at lege med former og materialer. Se bare billedet her, hvor sofabordet er pyntet med hvide bøger, som skaber et skarpt look, der emmer af moderne minimalisme.

Byg i højden

Når du styler dit sofabord er et godt tip at skabe dynamik og form på dit sofabord ved at bygge i højden. Undgå at alle dine pyntegenstande har samme højde ved at kombinere høje og lave genstande, for at undgå at dit bord virker for tungt og kedeligt.

Du kan for eksempel vælge vaser og lysestager i forskellige højder, eller indrette bordet med de populære og smukke Coffee Table Book. Coffee Table Books er perfekte til at pynte hjemmet og skabe en hyggelig atmosfære.

Bøgerne giver en hjemlig stemning med et behageligt twist af en smule rodet tilfældighed, hvilket kun bidrager til et personligt og unikt udtryk i dit hjem. Pift sofabordet op med en interessant bog, som kan skabe spændende snakke. Mulighederne er uendelige!

Tip! Kombiner gerne flere forskellige Coffee Table Books. Stabl flere bøger samlet på dit sofabord, gerne i forskellige farver, og giv et nuanceret billede af, hvem du er og hvad du brænder for.

Less is more

Talemåden ‘less is more’ gør sig i høj grad gældende for stylingen af dit sofabord. Det gælder om at finde den rette balance med pynteting for at sikre, at bordet ikke virker for overfyldt og rodet.

Et godt tip for at sikre, at sofabordet ikke bliver for proppet er at placere alle pyntegenstande på én bakke. På denne måde skaber du et afgrænset og mindre område til pynt, som samtidigt ikke kommer til at fylde hele bordet. Udvælg dekorative genstande, som du virkelig sætter pris på og som passer ind til resten af din indretning, for et minimalistisk og tidsløst look.

Denne type styling er særlig flot, hvis dit sofabord i forvejen er meget prominent og skiller sig ud i sit flotte design. I det tilfælde vil det være nok med blot en eller to genstande til at pynte på sofabordet.

Skab hygge med levende lys

Intet indikerer hygge som levende lys! Varm indretningen op og pynt sofabordet med en flot lysestage. Placer gerne flere lysestager sammen i forskellige udtryk eller højder, så lyset syner af mere. Hos Moodings har vi mange smukke og dekorative lysestager, som vil pynte på dit sofabord og bidrage til en hyggelig og afslappet stemning.

Placer lyset tæt ved andre pyntegenstande for at lyse dem op og sætte mere fokus på bordet, uden at lyset bliver for markant og kraftigt. Vær dog opmærksom på, at din lysestage ikke må være for skrøbelig, da man ofte kommer til at puffe til sofabordet.

Tilbage til blog