ASIATISK INSPIRATION - RISPAPIRSLAMPER

ASIATISK INSPIRATION - RISPAPIRSLAMPER

Rislampens historie

Den ikoniske rispapirlampe er ved at få et moderne comeback. Denne typiske stil, der tidligere hovedsageligt blev set i Asien, er blevet genoplivet af en række designere og har givet nyt liv til en gammel favorit.
 
Rispapirlamper er en unik måde at tilføje asiatisk charme til dit hjem på. Rispapirlamper er smukke, elegante og lette og fås i mange forskellige designs. Du kan vælge mellem en traditionel rispapirlampe, moderne eller endda finurlige. Lamperne er lavet af naturligt rispapir, så de er miljøvenlige. Vi har rispapirlamper i næsten alle rum i huset, herunder spisestuer, soveværelser, stuer og endda badeværelser!

Bring et strejf af østlig kultur ind i dit hjem med disse rispapirlamper. De er enkle og elegante og er blevet brugt i tusindvis af år til at oplyse religiøse ceremonier.

De asiatisk inspirerede rispapirlamper er en elegant tilføjelse til enhver indretning og har et udsøgt udseende og følelse. Lanterner af rispapir har været brugt siden oldtiden i Kina og Japan og repræsenterer held, beskyttelse og renhed.
Vitra Akari rispapirslamper hængende i stue
Foto: Vitra Akari Pendel 120A // Vitra Akari Pendel 55A

Den klassiske rispapirlampe har fået en renæssance i de nordiske lande, og i dag har mange danske hjem rispapirlamper af alle slags i deres hjem. Det lette materiale og den asiatiske stil har vundet danskernes hjerter. Fra 1990'erne og frem blev rispapiret dog mindre populært, da industrielt og farverigt design begyndte at vinde indpas. Snart havde man glemt alt om rispapirlamper!
 
Den asiatiske trend er nu tilbage på mode, og disse udsøgte rispapirlamper er den perfekte måde at tilføje et subtilt asiatisk præg til dit hjem på. Med dristige geometriske former og overlappende lag er disse lamper virkelig unikke tilføjelser, der kan bringe et strejf af moderne luksus til ethvert rum.

Vitra - Akari
Hvis du er på udkig efter originalitet og historie, skal du vælge rispapirlamper fra Vitra. Vitra er produceret i Japan og bruger de originale metoder og materialer til at fremstille deres serier. Fra de mest enkle modeller af rispapirlamper til mere luksuriøse former som dyr, er der noget for enhver smag.

Akari-lamperne fra Vitra er et samarbejde mellem den amerikansk-japanske designer Isamu Noguchi og et papirstøberi i Japan. Hver lampe er fremstillet af originalt washi-papir og er håndlavet i Japan og monteret med europæiske beslag. Deres slanke, moderne design er inspireret af rispapirlamper, og deres varme lys efterligner naturligt sollys.
 
Vitra Akari 10A
 
I Modern Loft-kollektionen fås Akari i to versioner, sort og hvid. Lampen består af tre stålben og en elegant, buet skærm af rispapir. Detaljerne er lavet af skinnende bambus, hvilket giver et flot og varmt look. Akari 10A er en gulvlampe med en hovedformet lampeskærm, der både kan hænges op og bruges på et bord eller gulv.
Vitra Akari 10A rispapirsgulvlampe stående i stue ved bænk
Foto: Vitra Akari Gulvlampe 10A

 Vitra Akari 10A fungerer perfekt med naturfarver og naturligt træ.

 
Vitra Akari 26A
Akari 26A er et klassisk vedhæng i rispapir. Det elegante design og materialet af høj kvalitet gør det velegnet til enhver lejlighed. Lampen hænger let som en sky i luften, ligesom alle Akari-serierne. Et behageligt og dæmpet lys skabes fra dens energieffektive LED-kilde.

 
Vitra Akari 26A pendel hængende i stuen
Foto: Vitra Akari Pendel 26A

 Vitra Akari pendlen findes i flere forskellige størrelser og afgiver et varmt og behageligt lys.

 
Vitra Akari BB3-33S

Akari BB3-33S lampen er en af de mest iøjnefaldende og elegante gulvlamper fra Vitra. Skærmen er formet som et "horn" af rispapir med et bambusbælte i midten. Dens fod er i stål og bambus, hvilket giver et utroligt naturligt og organisk design. Denne lampe fungerer rigtig godt blandt store planter og kan nemt blive dit yndlingsmøbel i stuen


Vitra Akari BB3-33S gulvlampe stående på siden af sofa
Foto: Vitra Akari BB3-33S 

HAY - Nelson Bubble


Det fremadstormende og lynende populære, danske brand HAY har slået sig sammen med belysningsfirmaet wrong.london og har også forsøgt at genopfinde rispapirslampen - og resultatet er ganske imponerende.  Lamperne er inspireret af rispapirlooket, men er lavet af metal og plastik, der giver en mere vedholdende lampe og andet lys.
 

HAY Nelson Ball Bubble 
 
Slap af med en drink og den beroligende glød fra HAY Nelson Ball Bubble. Denne lampe er designet af George Nelson for HAY og er en opdateret udgave af et klassisk stykke. Dens enkle og præcise design gør den perfekt til skarpe og lyse opholdsrum. Dens perfekte dimensioner og offwhite farve vil glæde dine øjne både når den er tændt og slukket.
 
HAY Nelson Ball Bubble hvid pendel hængende over stuebord
Foto: HAY Nelson Ball Bubble Pendel

Nelson Ball Bubble er et stilrent og klassisk valg til lyse rum, kombineret med mørke farver.

 
HAY Nelson Cigar Bubble 

Cigar Bubble-ventilatorlampen fra Nelson Bubble-kollektionen er en helt speciel, men stadig elegant pendel lampe. Denne langstrakte, cigarformede pendel har det samme præcise design som Ball Bubble, men i et langstrakt, cigarformet design. Nelson Cigar Bubble fungerer godt i hjørner eller alternativt i kombination med andre lamper fra Nelson-serien.
 
HAY Nelson Cigar Bubble hvid pendel hængende ved siden af sofa
Foto: Hay Nelson Cigar Bubble Pendel
 
Nelson Cigar Bubble er en moderne klassiker og blender nemt ind med resten af din indretning.


Den rigtige lampe kan give dit hjem liv til indretningen. Vi håber, at vores guide om rispapirslampe kan hjælpe dig med at vælge din næste lampe og matche den med det moderne design i dit hjem. Du kan læse mere om producenterne og se deres udvalg her: Vitra & HAY.
Tilbage til blog