BELYSNINGSGUIDE: LAMPER TIL KØKKENET

BELYSNINGSGUIDE: LAMPER TIL KØKKENET

I Danmark er vi glade for at lave mad. Mange danskere sætter en dyd i at lave god mad til dem selv og deres familier. Og godt håndværk kræver det rette udstyr. Ud over køkkenmaskiner, de rigtige knive og et godt komfur, er den rigtige belysning et vigtigt redskab når du laver mad.

Nøglen til at vælge den rigtige lampe er at tænke på dens funktionalitet og holdbarhed og derfor vælge en lampe, der kan holde til at blive brugt. Tænk også over, om lampen har steder, hvor der kan samle sig snavs, og om den er nem at rengøre, hvis der har været god aktivitet i krukkerne.

I dit køkken kan du vælge mellem en bred vifte af forskellige lamper. Mange mennesker har små pendler hængende for at få et godt overblik, men retningsbestemte loftslamper kan også være en god idé. Du kan også vælge frit hængende LED-lamper, som er mindre voluminøse og meget dekorative.

Fritz Hansen

Når du beslutter dig for en pendel, er det smart at vælge det robuste design, da køkkenet er et sted, hvor du bør prioritere funktionalitet frem for smarte lysekroner. Vi anbefaler at hænge 2 eller flere af den meget populære Caravaggio-serie fra Fritz Hansen / Lightyears. op.

Disse lamper fås i aluminium eller glas og giver et super praktisk, nedadrettet lys. Vi anbefaler, at du undgår de matte overflader, hvis du forventer at udsætte lampen for meget fedt og snavs. Deres blanke modstykker er nemme at tørre af med en fugtig klud, så de kan bevare deres flotte og moderne look.

Her kan du se lampen i den smukke opalglasfinish, som også er et godt valg til dit køkken.

Lightyears Caravaggio P1 Opalglas

VIPP

VIPP er et dansk mærke, der er kendt for deres produkter af høj kvalitet, der holder længe. Dette mærke er bedst kendt for deres affaldsspande og andet badeværelsesinventar, og nu har de også lanceret lamper i deres klassiske og enkle design. Laproponents er bygget til at holde, ligesom alle VIPP produkter. Det eneste du skal være opmærksom på med disse lamper er, at de ikke har en blank overflade, og derfor bliver rengøring af dem med tiden sværere. Derfor anbefaler vi at undgå at placere disse lamper ved siden af en ovn eller en emhætte, da de nemt bliver meget støvede. 

Vipp Væg Spot Sort
Vipp Væg Spot Lille


VIPP lampen findes i en stor og en lille version. Det lille vægspot kan bruges i smalle hjørner, mens den store model har en længere arm og en ekstra LED til justering.

Vipp Væglampe Sort Lille
Vipp Væglampe Sort Lille

Når det kommer til væglamper, er der utallige muligheder som kan bruges i køkkenet. Væglamper er brugbare i køkkenet, da de er justerbare og kan retningsbestemmes efter behov. De kan opstilles på dine skabsplader, vægge og lofter og fokusere lys ud i rummet. De fås i mange forskellige størrelser og former, så du får en personlig udsmykning af dit køkken med minimal investering.

CPH Lighting’s Oblique væglampe er et klassisk design, som er meget holdbart. Den slanke lampe passer til ethvert køkken og fås desuden i flere forskellige farver - nogle mere udfordrende end andre.


In The Tube

Hvis du er på udkig efter noget moderne og interessant, kan du tjekke In The Tube-lamperne. Disse lamper er bygget til at kunne bruges næsten overalt, og de er ekstremt holdbare, hvilket gør dem gode til badeværelset eller også udendørs! In The Tube har lys i et glasrør og har et cool og industrielt look. Alle modellerne er lavet i sølv,guld og kobber, så du kan vælge et look, der passer til dit køkken. Disse lamper ser især godt ud i mørkere køkkener som det nedenfor.

In The Tube 700 Væglampe Guld


Tala & Konsthantwerk

LED-pærerne i Tala og Konsthantverk er blandt de mest populære på markedet. De kan udendørs og bruges også som væglys. De forskellige fatninger af messing og sølv giver et behageligt lys over dit køkkenbord eller hvor du end har lyst til at placere lampen. Lampen kan desuden bruges til forskellige former for variation efter ønske. Et interessant faktum ved disse lamper er, at man kan bestemme Luminiscent Index eller rødhedsradien, sådan at det lyster på den måde, der passer lige præcist til dit behov for lys

Tala Messing Pendel
Tala Pendel

Philips Hue
Philips Hue Spots er de perfekte spots, når du har malet dit loft eller dybe skabe i en malet farvet farve. De fylder ikke meget og du kan placere dem hvor du vil. Vær kreativ og byg din perfekte udsmykning på samme måde som dine indbyggede lamper.

Philips Hue Pillar Single Spot Sort
Philips Hue Pillar Single Spot

Som du kan læse, er mulighederne mange, når man skal indrette lyset i sit køkken. Vi håber, at vores guide har gjort det lidt lettere, at navigere blandt de mange muligheder
Tilbage til blog