BELYSNINGSGUIDE: LAMPER TIL SOVEVÆRELSET

BELYSNINGSGUIDE: LAMPER TIL SOVEVÆRELSET

LAMPER TIL SOVEVÆRELSET
Uanset hvordan du vælger at indrette dit soveværelse, er det vigtigt at vælge soveværelseslamper, der afspejler rummets stemning og tone. For at skabe et rum, hvor du kan slappe af og slappe af, anbefaler vi, at du bruger tre kategorier af belysning: ambient belysning, arbejdsbelysning og accentbelysning.

SENGELAMPER

I denne tid er vi privilegerede, fordi vi har så mange forskellige designs og funktioner af lamper. Du kan vælge mellem bordlamper, der giver en stemningsfuld belysning, gulvlamper, der fungerer mere som læselampe, eller måske foretrækker du en loftslampe på grund af dens alsidighed. Spørgsmålet er bare, hvordan du ved, hvilken lampe der er den rigtige for dig? En af de vigtigste faktorer, når du skal vælge en lampe, er dens tiltænkte funktion.

Til alle jer, der elsker klassisk dansk design og æstetik, har Fritz Hansen en række smukke og klassiske bordlamper, der er perfekte til bogreolen. FLOS producerer også nogle meget interessante og lidt mere vovede designs, både feminine og maskuline.
&tradition Bellevue AJ9 Væglampe Messing
&tradition Bellevue AJ9 Væglampe


Flos Bedside Gun Bordlampe Guld
Flos Bedside Gun Bordlampe

OVENLYS

Når du har valgt, hvor meget lys du har brug for, og hvor meget naturligt lys der er i dit soveværelse, skal du vælge en loftslampe. Er der masser af naturligt morgenlys i rummet? Det kan være unødvendigt med en stor krone, der lyser hele rummet op. Du kan i stedet bruge en cylinderlampe med et roligt lys, som giver et hyggeligere look om aftenen. Foretrækker du masser af lys, når du bruger den? Der findes mange loftslamper, der er designet til dette formål. Du kan også finde almindelige kronelamper med denne form for belysning - desuden kan du vælge en pære med lavere Kelvin-grader.

Hvis du er på udkig efter et godt tilbud på lysekroner af høj kvalitet, kan du undersøge Luceplan-lysekroner. Disse er fremstillet i Italien og har en enkel og elegant stil. Hvis du ønsker noget lidt mere vintage eller diskret, laver Design by Us også fremragende lysekroner i smedejern.For nogle alternative løsninger i cylinderlys kan du undersøge Chors Illu 60 og In The Tube

In The Tube 500 Væglampe Kobber
In The Tube 500 Væglampe


Design by Us Ballroom Molecule Loftlampe Army/Sort
Design by UsBallroom Molecule Loftlampe

SKABSLYS & SPOTS

Det kan være en stor hjælp at have lys i eller over dit skab, især i de mørke vintermåneder. Du kan montere enkelte spots inde i dine skuffer eller en skinnelampe med rettet lys til inde i skabet. Se dette udvalg af Trizo21 eller Astro muligheder hos Danske Interiørteknikere.
Trizo 21 PIN-UP 2 Spot- & Loftslampe Sort
Trizo 21 PIN-UP 2 Spot- & Loftslampe


Astro Ascoli Triple Bar Spot Hvid

EKSTRA: DIFFUST LYS I SOVEVÆRELSET

Den nye trend inden for belysning er små lamper med opalglasskærme, der giver et diffust og blødt lys. Det fungerer perfekt til soveværelser, og du kan bruge bordlamper med disse skærme, hvis du ikke har brug for retningsbestemt lys for at læse. Tag f.eks. et kig på lamper som MENU JWDA, New Works Kizu & Flos IC T1.


MENU JWDA Bordlampe Hvid Marmor


New Works Kizu Bordlampe Hvid Marmor
Tilbage til blog