Indretning af stue

Stuen er ofte samlingsstedet for hele familien og et af de rum hvor der bliver tilbragt meget tid på afslapning og hygge. Derfor betyder indretningen af stuen en stor del for den stemning man ønsker at skabe i hjemme, samt den funktionalitet man ønsker at opnå for at hele familien føler sig tilpas. Er man en børnefamilie skal der være plads til sjov og leg og stuen fungerer ofte som en samlingsplads for alle familiens medlemmer. Andre opholder sig knap så meget i deres stue men kan derimod have brug for en kontorplads i deres stue. Derfor er det i indretningen af stuen vigtigt, at gøre sig klart hvad man har af krav til den og hvilken stil og stemning der skal skabes.

Skab liv med farverigt interiør i stuen

Udover funktionalitet og personlig stil er rummets størrelse også afgørende for indretningen af stuen. En stor stue kan i højere grad rumme mørke farver og tunge møbler, hvorimod et lille rum ofte skal tage afsæt i lyse farver og lettere materialer, da det dermed vil synes større og mere indbydende. Ofte er lyse farver det bærende element i indretningen af stuen, men man kan nemt skabe personlighed og liv i rummet ved at tilføje farverigt boliginteriør. Brug eksempelvis farverige plakater og illustrationer på de lyse vægge.

Indret med nordisk tema

En anden gennemgående tendens, hvad enten indretningen af stuen er baseret på lyse eller mørke farver, er det nordiske tema. Trenden tager udgangspunkt i naturens rå materialer og enkelhed og afspejler i høj grad en moderne minimalistisk stil. Alt afhængig af, hvor stor en del temaet skal indgå i ens boligindretning, kan man nemt få naturen ind i stuen og få den til at spille sammen med ens nuværende stil, da enkeltheden er kendetegnende for trenden.

Ønsker man den nordiske stil som et gennemgående tema i ens stue indretning kan man vælge større møbler i naturens materialer som fx sofa i læder eller en lænestol i træ. Skal det nordiske tema derimod hellere være et supplerende element i ens boligindretning, findes der en masse boligtilbehør indenfor det nordiske tema, som fx lamper i træ, lysestager eller en plaid i naturens farver.

Få flere ideer til indretning af stuen her.

Tilbage til blog