13 Tips til indretning med plakater

13 Tips til indretning med plakater

Indret dit hjem med plakater for at skabe dit helt eget personlige og kreative udtryk. Brug plakater til at tilføje farve og skab sammenhæng i dit hjem. Modsat møbler, er plakater egnet i selv de mindste og smalleste rum - opfrisk din trappeopgang med plakater i flotte farver, eller skab hygge i køkkenet med personlige motiver.

plakat med træramme

TIP #1: Personlige plakater

Har du svært ved at vælge plakater til dit hjem?

Det kan være utroligt svært at vælge blandt de mange smukke plakater til dit hjem. Derfor kan det være en god ide at lade dig inspirere af dig selv!

Lad dig inspirere af dig selv! Tænk på hvilke lande og byer du har besøgt, som har særlig betydning for dig. Plakaten behøver ikke nødvendigvis at være fx et kort over den pågældende by, men måske kan du tænke på en sjov lille ting som særligt står frem i dine minder - det kunne være natur, mad eller farver.

Eksempelvis kan du bruge den smukke Læsø plakat fra FOTO FACTORY.

Denne smukke og naturskønne plakat fra Læsø! Forevig et godt minde gennem en flot plakat, som vil pynte i dit hjem.

Billedvæg med plakater

TIP #2 Billedvæg med plakater i neutrale nuancer

Hvis du går efter en billedvæg i samme neutrale farveskala, kan du med fordel bygge din billedvæg op af plakater i forskellige rammer og størrelser. Dette skaber et mere dynamisk look, på trods af, at farverne samtidigt holdes i rolige farver.

Hvis du holder dig til plakater i sort/hvid, kan det være en fordel at tilføje lidt kant med en anden farve ramme. Gør eksempelvis som på billedet her; og mix det nedtonede sort/hvid look med få rammer i træ for at skabe kontraster og få fremhævet plakaterne endnu mere.

Til dette kan vi varmt anbefale Areolas plakat fra KONGSTAD STUDIO

ramme til plakat

TIP #3 Husk rammen til plakaten

Det er vigtigt at vælge den rigtige ramme til din plakat. Med den rette ramme kommer din plakat til sin ret og fremstår mere iøjnefaldende. Match rammen til farven på plakaten, enten tone i tone eller som komplementær-farve. Du kan også lege med forskellige udtryk ved at vælge en ramme i et bestemt materiale, fx træ eller metal.

Har du svært ved at vælge én farve til din ramme, er denne pink og orange farvede ramme fra MADO et oplagt valg! Disse smukke farver vil pynte på enhver væg. Vælger du en plakat i samme nuancer, vil rammen virke som en del af kunstværket.

På billedet ser du den smukke Pink/orange ramme fra MADO

plakat med hænder

TIP #4: Brug dit hjem til indretningen med plakater

Udnyt de detaljer som dit hjem allerede er udstyret med. Det er vigtigt at skabe harmoni og sammenhæng i dit hjem.

Derfor, kan du med fordel lade din plakat og ramme matche med materialer og farver, som allerede er i din bolig. Hvis du har et gennemgående materiale i dit hjem, kan du gøre som på billedet over og vælge en ramme, som matcher dette og derved skabe en rød-tråd og sammenhæng i dit hjem.

Er du heldig at have små fine detaljer som smukke paneler eller bjælker i loftet, kan du skabe et harmonisk udtryk i din indretning ved at tilpasse din ramme efter disse materialer eller farver.

Hamsa Hands plakat af svenske Anna Mörner

plakater i neutral farve

TIP #5 Afstand fra møbler - Hvor skal plakater hænge?

Når du skal hænge en plakat over et møbel, er den ideelle afstand fra toppen af møblet til bunden af plakaten 15-20 cm. Dette giver den perfekte højde, der hverken virker for lavt eller højt, og samtidig gør, at højden gør det behageligt at kigge på billedet.

Et andet godt tip er at matche din plakat og ramme til det pågældende møbel. Det vil skabe et balanceret og roligt udtryk i dit hjem. Leg også gerne med vinkler og kanter, og placer din plakat en smule forskudt fra dit firkantede møbel for at skabe et dynamisk udtryk i din indretning.

Se den flotte natur plakat fra Foto Factory.

plakater på væg

TIP #6 Plakaters afstand fra gulvet

Hvis din plakat skal hænge frit på væggen, er den anbefalede afstand mellem 145 til 152 cm fra gulvet til midten af plakaten. Du kan selvfølgelig justere det lidt efter, hvad du syntes passer perfekt til dit hjem, men holder du dig inden for dette, så er du rigtig godt på vej.

Det handler om at give din plakat luft og plads, så plakaten kommer bedst til udtryk. Selvom, at det ser flot ud med en plakat, som hænger frit på væggen, kan det dog i mange hjem være problematisk at finde plads til det. Prøv derfor som på billedet over, og vælg et mindre tungt møbel under din plakat for at få samme lette look.

Plakater: Sunkissed og Serious Dreamer fra Paper Collective

plakat på orange væg

Foto: @ mamoesjka_nl

H2: TIP #7 Det gyldne snit i plakaten

Mange tænker, at en plakat eller et maleri skal placeres midt på væggen, det er dog ikke altid tilfældet. Skab et interessant og moderne udtryk ved at placere plakaten i andre linjer, fx i det gyldne snit. Du finder det gyldne snit ved at gå tre ottendedele ind fra hver side og sætte en streg. Det gyldne snit er der, hvor stregerne mødes og det perfekte sted at placere din plakat, da det er dette punkt, hvor blikket naturligt vil falde.

Plakat: Full Of Love

plakater på blå væg

TIP #8 Fremhæv plakater med en mørk baggrund

Fremhæv dine plakater ved at placere dem på en mørk væg eller anden mørk baggrund. På ovenstående billede ser du blandt andet Botanisk limited edition tryk fra Pernille Folcarelli.

En mørk væg danner det perfekte kanvas for dine plakater, som fremhæves mod den mørke baggrund. En mørk væk virker dragende og er derfor ideel til at sætte fokus på bestemte elementer i din indretning fx plakater. Gå efter plakater med lyse toner eller markante farver for at skabe en flot kontrast.

spele og plakater

TIP #9 Spejle & Plakater

Vi kender alle den traditionelle billedvæg, men har du overvejet at tilføje spejle? Bryd din traditionelle billedvæg med spejle i forskellige størrelser, former og farver. Det skaber en god dynamik mellem farve og lys, samt er med til at fremme en dybde i rummet. Vælg gerne et rundt spejl til din billedvæg, da de bløde former adskiller sig og skaber kontrast til de firkantede plakater, hvilket giver et unikt og personligt præg til dit hjem.

Du kan læse mere om indretning med spejle her:

FOTO: @ theobert_pot

plakater oven på hinanden

TIP #10 Afstand mellem plakater

Hvis du har flere plakater, som hænger ved siden af hinanden, er den anbefalede afstand mellem dem ca 11 centimeter.

Plakater er perfekte til at fylde dine vægge, især, hvis du har højt til loftet. I stedet for at placere dine plakater ved siden af hinanden for at skabe bredde, kan du prøve at placere plakaterne over hinanden for at fylde og skabe højde i rummet. Dette tip er især velegnet til smalle men høje vægge, så du kan benytte pladsen bedst muligt.

Her kan du se, hvordan det er gjort med de meget populære Solid Shapes Plakater.

plakater på kommode

TIP #11 Fordel dine farver

Når du placerer dine plakater samlet, skal du være opmærksom på ikke at have for meget af den samme farve på et sted. Du kan hurtigt skabe en ubalance i dit hjem, hvis du har en overvægt af én bestemt farve på den ene halvdel af væggen. Husk derfor, at sprede farverne bedst muligt ud over hele væggen.

TIP! Vær ikke bange for at være kreativ med dine farvevalg og leg med farver, som komplimenterer hinanden godt, ligesom på billedet over. hvor man har brugt den smukke Blomst 01 Blue plakat af Uffe Buchard

plakater på væg

TIP #12: Plakater til soveværelset

Dekorer dit soveværelse med smukke plakater. Soveværelset skal være roligt og afslappende. Det er her, hvor du skal føle dig tryg og lade op efter en lang da. Derfor er det vigtigt at skabe et rum med ro og harmoni, så du kan opnå en afslappende atmosfære. Pynt dit soveværelse med plakater i afdæmpede nuancer og idylliske print. Nogle af tidens mest populære farver er salviegrøn og sart rosa, som begge er perfekt egnede til et roligt soveværelse.

Hvis du bliver inspireret af citater, er soveværelset et godt sted at hænge sådan en plakat. Vågn op til et godt budskab og en god start på dagen med en inspirerende plakat.

Mangler du plakater til dit soveværelse? Se vores Palm Light Grey af Pernille Folcarelli.

plakater på gulvet

TIP #13 Placer plakater på gulvet

Plakater behøver ikke at hænge på væggen! Du kan med fordel sætte plakaten på gulvet op ad væggen, for at udnytte pladsen og skabe et mere laidback look i dit hjem. Lad dig inspirere af et kunstatelier og stabel flere plakater samlet.

Plakater behøver ikke at hænge på væggen! Hvis du er glad for plakater, kender du sikker til problematikken om, ikke at have flere ledige vægge. Lad dig derfor inspirere af et kunstatelier og stil dine plakater på gulvet. Ved at stable dine plakater på gulvet op ad væggen, skaber du et tilfældigt men råt look i dit hjem. Dette trick er særligt velegnet til dine store plakater, som giver den helt rigtige wow-effekt til indretningen.

Hvis du har en lang smal gang, er det også oplagt at inddrage plakater her. Hæng plakaterne på væggen eller placer på gulvet for at udnytte den smalle plads og lange vægge.

På billedet er der brugt Fotokunst af Chicura

Tilbage til blog